Tot ce trebuie sa stii despre cognac! Invata sa apreciezi aceasta bautura fina asa cum se cuvine!

In piesa de teatru radiofonic „Grea e muzica usoara”, apare urmatoarea intrebare: „Sticla asta de cognac e singura consolare pe care o ai?”, urmata de raspunsul: „Nu, mai am trei in bufet.”

Dincolo de a-ti pune un zambet pe chip, scopul din spatele acestui schimb de replici este de a sublinia alinarea pe care o poate aduce o bautura de calitate in viata oricui. Desigur, exemplul oferit mai devreme face parte dintr-o piesa satirica si nu incurajeaza sub nicio forma consumul exagerat de alcool.

Insa, cand vine vorba de sortimentul mentionat, toata lumea stie ca acesta este un produs fin, care te relaxeaza si iti induce o stare de bine cand este consumat cu moderatie. Ai vrea sa descoperi mai multe despre licoarea franceza, apreciata pe tot globul? Descopera, in continuare, care este modalitatea de obtinerea a acesteia, cum sa citesti eticheta produsului, dar si unde gasesti reduceri fenomenale la cele mai cunoscute branduri.

Cum se obtine aceasta bautura?

Obtinut din vin distilat care a fost maturat in butoaie de lemn, cognacul este un sortiment de brandy din punct de vedere tehnic. Totusi, spre deosebire de brandy, titulara aceasta este utilizata exclusiv pentru produsele provenite din vestul Frantei, in regiunea situata la cateva sute de kilometri de sud-estul Parisului.

In plus, insasi regiunea in care se produce acest tip de alcool este impartita in mai multe subregiuni. Fiecare dintre acestea prezinta diferite tipuri de soluri, care determina aroma vinului ce urmeaza sa fie distilat. Desi este adevarat ca „gusturile nu se discuta”, exista un top al celor mai apreciate soiuri de struguri: Grand Champagne, Petit Champagne si Borderies.

Cum citesti eticheta produsului?

Inainte de a descoperi care sunt categoriile principale pentru acest tip de bautura, trebuie sa nu uiti ca exista companii care si-au stabilit propria modalitate de a categorisi produsele pe care le ofera.

Acestea fiind zise, retine ca exista patru categorii general valabile, pe care le vei gasi mentionate pe eticheta de produs a sortimentului ales. De cele mai multe ori, acestea desemneaza varsta, valoarea si calitatea bauturii si sunt impartite dupa cum urmeaza:

  • VS (Very Special);
  • VSOP (Very Special Old Pale);
  • XO (Extra Old);
  • Extra.

Vei observa ca un cognac VS este mult mai accesibil din punct de vedere al pretului decat unul XO, a carui valoare poate depasi sute de dolari.

Cum gasesti cele mai bune sortimente de cognac?

Acum ca ai descoperit cateva detalii esentiale despre acest tip de brandy, a venit momentul sa te rasfeti cu un pahar din cea mai fina bautura a Frantei. Pentru a descoperi sortimentul care ti se potriveste, trebuie doar sa accesezi magazinul online BeiCeVrei.

Aici nu vei avea acces doar la cele mai fine sortimente si faimoase branduri, dar vei avea parte si de reduceri fenomenale si livrare rapida. De exemplu, poti achizitiona pachetul Hennessy VSOP Gift Box cu un discount de 40%. Astfel, gasesti cadoul ideal pentru o persoana speciala pe care vrei sa o impresionezi.

De asemenea, vei descoperi o gama variata de bauturi Remy Martin, un brand supranumit „regele” acestei bauturi traditionale franceze. Iar ofertele nu se opresc aici! Incearca Martell, Courvoisier, Pierre Ferrand si orice alt brand care iti face cu ochiul. Doar astfel, vei descoperi magia din spatele acestei bauturi fine, cognacul.