Sfaturi pentru a-ți alege pantofii sport

fete cumpara pantofi de la tocmaniaGândește-te la pantofii sport ca fiind unul dintre fundamentele călătoriei tale către un stil de viață sănătos. Dacă te-ai decis să-ți schimbi stilul de viață și alimentația, trebuie să începi cu pantofii. Dar când vorbim de încălțăminte sport de damă nu ne referim neapărat la cele mai în vogă și la modă perechi de pantofi. O pereche de pantofi aleasă corect nu trebuie să fie neapărat la modă, ci trebuie să îndeplinească mai degrabă alte criterii.

Înlocuiește-i atunci când e cazul!

Unul dintre cele mai grave lucruri pe care le putem face picioarelor și implicit corpului nostru este să purtăm pantofi care sunt defecți și deja încep să ne incomodeze foarte mult. Pantofii sunt concepuți pentru a oferi suport pentru picioarele și gleznele noastre, iar pe măsură ce aceștia se învechesc și devin mai puțin comozi, întregul corp are de suferit.

Academia Americană de Medicină Sportivă Podiatrică oferă următoarele sfaturi pentru a decide când să înlocuiți pantofii:

  • După aproximativ 300 până la 500 de mile de mers pe jos
  • După aproximativ 45-60 de ore de baschet, dans aerobic, tenis sau sporturi similare.

În cazul în care ești foarte activă, atunci va trebui să înlocuiești pereche de pantofi sport la fiecare câteva luni.

Stabilește-ți un buget!

Pantofii sport variază destul de mult la preț, iar foarte mulți dintre ei pot ajunge să coste sute de lei. Ultimul lucru pe care ni-l dorim e să ne îndrăgostim de o pereche de pantofi când mergem într-un magazin și să realizăm mai apoi că nu avem suficienți bani să-i cumpărăm. Cel mai bine e să stabilim un buget înainte de a merge la cumpărături. Dacă știm limita, atunci nu ar mai trebui să încercăm pantofi care costă mai mult decât atât.

Pregătește-te de orice schimbare!

Chiar dacă în ultima vreme ți-ai luat o pereche de pantofi de mărimea 37, asta nu înseamnă că și acum ai aceeași mărime la picior. Picioarele cresc și se schimbă în timp, iar factorii precum creșterea în greutate sau pierderea în greutate, sarcina și leziunile corporale inferioare pot contribui la modificarea dimensiunii piciorului.

Cel mai bine e să vă măsurați piciorul înainte și să consultați tabelul de mărimi pentru fiecare produs în parte. E posibil ca diferitele mărci să aibă și măsuri diferite.

În aceeași lumină, nu este neobișnuit ca fiecare picior să aibă o dimensiune diferită. Dacă piciorul stâng este mai mare decât piciorul drept cu jumătate sau dimensiunea completă, pur și simplu cumpără pantofi pe baza celei mai mari dintre cele două. Dacă un picior este mai mare decât celălalt cu mai mult de o dimensiune completă, trebuie să cumperi pantofi diferiți.

Mergi la cumpărături în a doua parte a zilei

Explicația este simplă: pe măsură ce trece ziua, picioarele se umflă. Dacă mergi la cumpărături și probezi pantofii atunci când picioarele tale au cea mai mare dimensiune, atunci poți fi sigur că acei pantofi nu te vor strânge niciodată.

Poartă propriile șosete

Chiar dacă acest lucru poate părea amuzant la început, cel mai bine e să porți șosetele pe care le vei combina cu acea pereche de pantofi atunci când probezi. Nu știi niciodată ce șosete vor fi disponibile în magazin.