Piele sau stofa pentru noua canapea din living?

Alegerea materialului poate face diferenta intre durabilitatea si rezistenta pe o perioada mai lunga sau mai scurta pentru canapeaua din livingul dumneavoastra. Fiecare persoana isi doreste ca mobila sa arate intotdeauna ingrijita, praful depus sa nu se cunoasca imediat, iar tapiteria canapelelor sau fotoliilor sa fie intacta, exact ca in momentul achizitiei. Stim deja ca acest lucru nu este posibil, iar piesele de mobilier trebuie intretinute; in timp, se vor demoda oricum si vor capata un aspect de „utilizat”, insa minimizarea acestui aspect perfect normal in conditii de folosinta zilnica este un lucru care tine de mai multi factori.

In primul rand, atunci cand luati in calcul ca aveti nevoie de o canapea living trebuie sa aveti in vedere toate fiintele, cuvantatoare si necuvantatoare, care locuiesc sub acelasi acoperis cu dumneaviastra. Daca animalutele de companie stau in casa permanent sau ocazional, cea mai indicata ar fi o stofa clasica pentru tapiterie. Desi este putin mai dificil de curatat, urmele de gherute nu vor fi atat de vizibile precum in cazul tapiteriei de piele naturala sau ecologica.

Pielea naturala, desi superioara din foarte multe puncte de vedere celei ecologice, se comporta intr-o mare masura in acelasi mod. Pisicile vor fi dusmanul cel mai mare atunci cand isi aleg drept loc de ascutit ghearele bratul canapelei. In mod similar cu pielea ecologica, pielea naturala va fi intepata, trasa si zgariata.

Pe de alta parte, daca in locuinta dumneavoastra nu sunt animale de companie, dar aveti copii mici, pielea naturala sau pielea ecologica va sunt un aliat de nadejde in momentul curateniei. O laveta usor umeda cu putin detergent va sterge marea majoritate a petelor, iar canapeaua va fi intacta. Un alt avantaj in cazul acestei tapiterii este aspectul luxos, modern si elegant pe care il confera.

Nuante calde pentru canapea living

O nuanta calda, neutra este un prilej bun de reamenajare si redecorare in cativa ani. Nu veti fi limitati de nuanta dificila pe care ati ales-o in prima faza si nici nu veti fi nevoiti sa apelati la retapitarea canapelei sau la achizitionarea unei huse. Daca sunteti adeptul/adepta schimbarilor dese, canapeaua din living trebuie sa fie tapitata in tonuri actuale, dar neutre sau calde. Pe parcurs, daca veti dori sa schimbati nuanta draperiilor sau a covorului, o veti face mult mai simplu, fara a fi conditionat.

Daca vrei sa pui totusi o pata de culoare, alege o canapea living care vine la pachet cu pernute sau poti opta pentru a achiztiona separat cateva. Te poti juca cu nuantele pernutelor chiar si intr-un stil curcubeu. Spre exemplu, daca alegi o canapea gri, iar decorul este in acelasi ton, pernutele pot fi roz pudra, lila, mov si galbene.

Fiecare camera are nevoie de aceasta pata de culoare ca un simbol al energiei pozitive, creativitatii si vibe-ului pozitiv. Dat fiind faptul ca este o camera destinata relaxarii, decorul trebuie construit in asa fel incat sa imbie la o astfel de dispozitie prin intermediul pieselor de mobilier sau a elementelor home&deco.