Picturi numere – beneficii asupra sanatatii tale

Arta de a picta poate avea un impact important asupra omului, avand o importanta in reducerea stresului, dar si in dezvoltarea anumitor calitati si capacitati. Faptul ca te poti focusa doar pe aceasta activitate, te poate detasa de stresul cotidian, astfel poti petrece timpul intr-un mod deosebit, avand si un rezultat imbucurator. Cu o importanta deosebita, atat din punct de vedere estetic cat si din punctul de vedere al sanatatii, pictatul poate deveni un hobby ce iti aduce doar beneficii, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Munca si activitatile de zi cu zi ne ocupa aproape tot timpul, astfel  devenim tot mai stresati si ingandurati. Cu totii avem nevoie de momente de relaxare si de acele  momente in care ne putem detasa de tot stresul acumulat. Asa cum bine stim, timpul poate fi o piedica cand vine vorba de momente de liniste, de aceea, favorabil este sa alegem activitati ce pot fi realizate intr-o durata scurta, ce ne pot detasa pentru acea perioada, ducandu-ne intr-un univers doar al nostru. Daca faptul ca nu ai un talent  anume te face sa crezi ca nu poti practica o astfel de activitate se pare ca te  inseli. In rezolvarea dilemei tale, venim cu nenumarate modele de picturi numere.

Cum sa iti petreci timpul cu copiii si sa te relaxezi in acelasi timp?

Cu un contur bine definit aceste picturi numere pot fi ideale chiar si pentru copii, astfel acestia isi pot dezvolta latura creativa, dar in acelasi timp le poate imbunatati si puterea de concentrare. In timp ce tu petreci timpul intr-un mod relaxant, pentru copii poate fi chiar foarte ditractiv, dar si foarte educativ. Pe langa toate aceste avantaje ce le ofera o astfel de activitate, rezultatul final poate fi o piesa de arta ce iti infrumuseteaza locuinta, dar si o amintire ce chiar si peste ani iti poate aduce zambetul pe buze.

Fie doresti sa iti imbunatatesti spiritul de obervatie sau cel artistic, pictatul reprezinta o activitate ce nu trebuie evitata de absolut nicio categorie de varsta, fiind printre cele mai importante datorita reducerii stresului. Un alt rol important ce il poate avea aceasta nobila activitate este aceea a dezvoltarii inteligentei emotionale. Persoanele cu un caracter introvertit pot comunica printr-o astfel de metoda, exprimandu-si emotiile printr-un simplu desen, fara a fi pusi in situatia neplacuta de a-si exprima verbal sentimentele. Mai mult decat atat, cand este vorba despre ceva negativ, persoanele pot descarca aceste emotii asupra operei pe care o realizeaza, in acest mod pot trece mult mai usor peste intamplarea neplacuta.