Perucile si importanta lor

Pentru orice femeie, parul reprezinta un bun de pret care trebuie protejat in orice moment. De-a lungul vietii insa parul este expus numeroaselor schimbari de culori, dar si diferitelor situatii care implica intinderile sau incretirile, lucru ce face firul de par sa devina din ce in ce mai fragil. La un moment dat, acesta va incepe sa cada si astfel apar numeroase probleme. Multe femei simt uneori nevoia de a avea parul lung si nu mai asteapta ca acesta sa creasca in mod natural, de aceea recurg de multe ori la peruca.

Peruca este utila in situatia in care doriti sa mergeti la un eveniment sau pur si simplu aveti de gand sa va impresionati apropiatii cu un nou look. Femeile au ocazia de a apela atat la peruci, cat si la extensii naturale sau artificiale. Uneori peruca reprezinta chiar si o sansa la o viata normala, de aceea aceasta trebuie avuta in vedere. Judecata dupa problemele strict fizice este una comuna pentru ca multe persoane nu se gandesc la problemele care au dus la anumite schimbari. Femeile se simt excluse si sunt aratate cu degetul, existand chiar si un sentiment de umilire.

peruca

Perucile sunt asadar un aliat de incredere pentru aceste persoane, ele fiind utile si ajutandu-le sa traiasca practic o viata normala, exact cum o faceau inainte. In functie de bugetul pe care il au la dispozitie, femeile pot apela la o peruca din par natural sau sintetic. O peruca din par sintetic ajunge undeva la 2000-3000 de lei, in timp ce o peruca din par natural nu coboara de obicei sub 40 de milioane de lei vechi. Pretul mai difera si in functie de lungimea firelor, dar si de cat de dese sunt aceste fire.

Peruca artificiala nu se spala cu sampon, ea fiind o alegere perfecta pentru femeile care isi doresc sa-si schimbe look-ul mai rapid. Peruca artificiala trebuie cumparata exact in modelul pe care il doriti, pentru ca spre deosebire de peruca naturala, aceasta nu se poate coafa, intinde, usca cu aparatul, indrepta, sau increti.

O peruca naturala, pe de alta parte, rezista chiar si in jur de 6 luni daca este purtata frecvent. Durata sa de viata este influentata de frecventa spalarii, coafarii si pieptanarii sale. Acest tip de peruca se spala si se tunde dupa cum va doriti. Desi se poate spala chiar si cu sampon normal, specialistii nu recomanda acest lucru datorita faptului ca firele de par se pot rupe mai usor, devenind mai firave.

La cateva ore, este indicat sa scoateti peruca, astfel incat pielea capului sa poata sa respire. Daca nu faceti acest lucru, va confruntati cu problema unui scalp transpirat, precum si cu o senzatie de mancarime care apare la nivelul sau. Acesta este si motivul pentru care perucile sunt indicate doar atunci cand aveti intr-adevar nevoie de ele, iar cand le purtati sa faceti pauze cat mai dese intre purtari. Mai exista si solutia extensiilor de par, ele oferindu-va ocazia de a avea o coafura interesanta in cel mai scurt timp.