Metode eficiente de ingrijire a dintilor

Rolul principal in conservarea dintilor, apartine oamenilor. Alaturi de alimentatia corespunzatoare, igiena orala este o conditie necesara pentru dintii sanatosi. Incepe sa iti perii dintii imediat dupa trezire, dupa masa si inainte de culcare. Copiii trebuie invatati, de asemenea, sa faca acest lucru. Astfel, copilul va invata ca periajul este necesar si face parte din igiena generala. Dupa ce bebelusului ii cresc mai multi dinti, el trebuie invatat sa foloseasca o periuta de dinti. 

Pierderea dintilor de lapte nu inseamna ca ingrijirea orala poate fi neglijata, deoarece bolile dentare se pot transforma in probleme grave. Ar trebui sa iti duci copilul la un stomatolog pentru o examinare de rutina, mai ales dupa implinirea varstei de 3 ani. Dintii trebuie periati de cel putin 3 ori pe zi: dupa trezire, dupa masa si seara, inainte de culcare. Si ideal, spalarea dintilor ar trebui facuta dupa fiecare masa. O atentie deosebita la curatare trebuie acordata suprafetelor interioare ale incisivilor inferiori si partilor exterioare a molarilor superiori in regiunea marginala a gingiilor.

stomatologie

Metode naturiste pentru ingrijire dentara si orala

Fumatul si cafeaua afecteaza negativ starea dintilor. Pe dinti apare un invelis galben neplacut, in urma caruia dintii isi pierd frumusetea. In acest caz, un remediu simplu ar fi bicarbonatul de sodiu, care va ajuta. Incearca sa iti perii dintii cu bicarbonat de sodiu si vei observa imediat cat de albi au devenit. Un mar obisnuit este un instrument bun pentru frumusetea dintilor. Marul curata perfect smaltul si, in plus, elimina bolile gingiilor, facand dintii perfect frumosi.

Frumusetea dintilor nu inseamna doar albul smaltului dintilor, ci si a gingiilor sanatoase. Platanul te poate ajuta in acest caz. In primul rand, aceasta planta omniprezenta, este o adevarata „bomba de vitamine” si, in al doilea rand, platanul este, de asemenea, un excelent medicament antiinflamator, astfel incat utilizarea acestuia pentru a mentine frumusetea si sanatatea dintilor, nu este doar posibila, ci este si necesara. Incearca sa lubrifiezi gingiile cu suc de platan proaspat stors. 

De asemenea, va fi ideal daca vei clatiti dintii cu decoct din frunzele aceleiasi plante din cand in cand, iar rezultatul se va observa foarte rapid. Sfecla te poate ajuta sa faci fata bolilor gingivale. Din cand in cand, rasfata-ti dintii cu suc de sfecla proaspat stors. De asemenea, te poate ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare.

Cum sa folosesti corect periuta de dinti?

O periuta de dinti buna nu este o garantie a curateniei absolute a dintilor si a albului radiant. O mare importanta in acest proces este tehnica corecta de periere. Persoanele stangace ar trebui sa inceapa sa se spele pe dinti pe partea stanga a maxilarului superior, iar dreptacii ar trebui sa inceapa sa se spele pe dinti incepand cu partea dreapta. Procesul in sine nu trebuie sa dureze mai putin de 3 minute. 

Curatarea trebuie efectuata pe trei directii: pe partea exterioara a dintilor, pe partea interioara si pe suprafata de mestecat a dintelui, ne recomanda un dentist Satu Mare. Pe langa perierea dintilor in sine, este necesara ingrijirea spatiilor interdentare. Cel mai bine este sa ii cureti seara, inainte de culcare. Periajul special pentru curatarea golurilor dintre dinti cu o periuta de dinti, se face atunci cand aceste goluri sunt suficient de mari. Si daca dintii sunt presati ferm unul langa celalalt, atunci poti curata golurile doar cu ajutorul unui fir special dentar.