Manusi sudura: cand si cum trebuie utilizate

Sudarea fiind o profesie foarte reglementata, este obligatoriu sa va protejati mainile cu manusi sudura proiectate conform standardelor europene. Sudarea este utilizata in multe industrii, atat in ​​metalurgie, cat si in bricolaj. Indiferent daca se sudeaza cu arc sau cu flacara, mainile sudorului sunt partea corpului cea mai expusa riscului de arsuri. Asadar, purtarea manusilor de protectie este obligatorie.

Exista astfel o gama de manusi de lucru impotriva caldurii, manusi sudura care indeplinesc standardele actuale si care sunt confortabile pentru a asigura siguranta si confortul sudorilor.

CRITERII PENTRU ALEGEREA MANUSILOR DE SUDURA

Alegerea manusilor de protectie trebuie sa ia intotdeauna in considerare mediul de lucru, nevoile si diversele riscuri la care vor fi expuse mainile. Totodata, manusile trebuie sa fie impermeabile la testarea scurgerilor de aer si a scurgerilor de apa. O astfel de manusa este considerata rezistenta la microorganisme. Iata cateva criterii care va vor permite sa alegeti manusile de sudura.

Performanta si protectie anti-caldura si arsura

In primul rand, pentru a evita arsurile in timpul activitatilor de sudura, se recomanda purtarea manusilor de sudura cu mansete din piele sau din piele de miel despicat.  O manseta extinde manusa de piele. Lungimea acesteia mareste siguranta la incheietura mainii si a antebratelor sudorului. Aceasta este realizata din piele de animale, deoarece aceasta parte a manusii nu trebuie neaparat sa fie flexibila. Manseta este in general evazata pentru indepartarea rapida a manusii in caz de incident.

Perechea de manusi este, prin urmare, un produs care trebuie sa protejeze lucratorul impotriva riscului de accident. Intr-adevar, atunci cand efectueaza o sudura (electrica, cu flacara), este expus direct unui risc. Prin urmare, este esential sa purtati o pereche adecvata de manusi. Acest lucru protejeaza utilizatorul de foc, proiectii mici de metal, contact sau caldura, dar si de riscul taierilor prin feliere, abraziune, rupere, perforare. Acesta este motivul pentru care aceste produse sunt fabricate din piele.

Pentru a creste performanta unei astfel de manusi sudura, armaturile pot fi plasate la nivelul degetului mare si al aratatorului. In plus, o captuseala ofera o protectie sporita. In ceea ce priveste bumbacul, acesta contribuie la confortul acestor accesorii de siguranta.

Profesionistii din industria de sudare si taiere a metalelor trebuie, prin urmare, sa foloseasca o manusa de protectie adecvata pentru a se proteja de riscurile asociate. Aceste echipamente de protectie individuala sunt denumite in mod obisnuit „manusi sudura”. Aceste accesorii sunt destinate sa combata actiunea de taiere a foilor, caldura sudarii si conducerea electricitatii.