Descoperiti gama de vin Bacanta de la Girboiu!

O crama precum Girboiu are multe de oferit consumatorilor fideli de vinuri fine, insa gama de vin Bacanta este cu siguranta una din cele mai apreciate si des achizitionate sticle de vin, fie pentru a fi consumate, fie pentru a fi facute cadou!

O sticla precum Bacanta Feteasca Neagra sau Bacanta Merlot Barrique sunt intotdeuna apreciate la mesele festive sau atunci cand decidem sa ne surprindem prietenii de ziua lor.

De exemplu, Bacanta Merlot Barrique ofera senzatii si note intense de vin maturat, iar gustul este pregnant cu arome de cirese negre si cacao urmate de condimente cu tuse dulci de vanilie. Un vin corpolent, cu taninuri moi si aciditate modica. Vinul necesita o decantare de 2 ore pentru a-si pune in valoare calitatile.

Decantarea vinului inseamna turnarea lenta a vinului din sticla sa intr-un recipient diferit, fara a deranja sedimentele din partea de jos. Vinul este adesea decantat intr-un vas de sticla cu un gat special pentru a fi mai usor de turnat.

Decantarea are trei avantaje principale:

Decantarea separa sedimentul de lichid. Decantarea se refera in primul rand la separarea vinului de sedimentele care se aseaza la baza sticlei. Vinurile rosii contin cele mai multe sedimente, in special vinurile mai vechi, in timp ce vinurile tinere albe contin mai putine sedimente. Sedimentele nu sunt daunatoare, dar au un gust neplacut.

Decantarea sporeste aroma prin aerare. Aerarea este procesul de introducere a oxigenului intr-un lichid. Aceasta se mai numeste si permiterea unui vin sa „respire”. Aerarea sporeste aroma unui vin prin inmuierea taninurilor si eliberarea gazelor care s-au dezvoltat in absenta oxigenului. Decantarea vinului permite ca aromele care erau latente in timp ce erau imbuteliate sa se extinda si sa respire.

Decantarea salveaza vinul in cazul in care dopul de pluta se rupe. Ocazional, un dop de pluta se poate sparge, dispersand bucati de materie solida pe care nu le doriti in paharele de vin. In timp ce turnati, dopul se va aduna langa gatul sticlei pe masura ce il decantati intr-un alt vas (sedimentul face la fel). Daca pluta se dezintegreaza, utilizati un filtru in timp ce il decantati pentru a filtra bitii mai mici. De la vinul tanar la vinul matur, de la vinul rosu la vinul alb si chiar roze, majoritatea tipurilor de vin pot fi decantate. De fapt, aproape toate vinurile beneficiaza de decantare, chiar si cateva secunde, chiar daca este doar pentru aerare. Cu toate acestea, vinurile rosii tinere si puternice trebuie decantate in special, deoarece taninurile lor sunt mai intense.

Merlotul reprezinta o varietate de vinuri rosii si, la fel ca alte vinuri rosii, a fost legat de beneficii specifice pentru sanatate la cei care beau cu moderatie. Daca va bucurati de o bautura ocazionala la cina sau dupa serviciu, alegerea unui pahar cu Merlot poate aduce beneficii sanatatii, in moduri in care alte bauturi alcoolice nu pot.

Componenta benefica principala in Merlot este resveratrolul, un compus produs de struguri care este concentrat atunci cand strugurii sunt transformati in vin. O mare parte din cercetarile referitoare la resveratrol s-au concentrat asupra efectelor sale asupra inimii.

Alegeti gama de vin Bacanta Merlot de la Girboiu si bucurati-va de un vin premium!