De ce sa indraznesti sa incepi o afacere?

Multa vreme, romanii au avut tendinta de a fi angajati, considerand ca un loc de munca este echivalentul unui viitor sigur. De fapt, riscul de a-ti pierde locul de munca este la fel de mare ca si riscul de a esua in propria afacere. Atunci cand ai propria afacere, insa, ai o multime de avantaje, cat se poate de convingatoare.

De ce sa incepi propria afacere?

  1. Este simplu. Costul infiintarii unei firme printr-un avocat firma este de doar cateva sute de lei. Practic, cu maxim 1000 de lei si cu o idee buna poti avea actele firmei tale in doar 3 zile si te poti apuca de treaba.
  2. Iti permite sa ai activitatea visurilor tale. Oricare ar fi activitatea pe care o iubesti, poti face bani cu ea. Singura conditie este aceea sa desfasori activitatea 100% legal.
  3. Esti 100% independent. Poti lua ce decizii iti doresti tu sa iei si iti poti organiza timpul exact asa cum vrei. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa muncesti, insa. De cele mai multe ori, antreprenorii ajung sa munceasca mai mult decat o fac angajatii, insa satisfactiile sunt mult mai mari;
  4. Poti castiga mai multi bani. Cel mai adesea, motivul pentru care oamenii ajung sa isi faca propriile firme este faptul ca se pot bucura de o remuneratie mai mare. Este adevarat ca poti sa si esuezi, insa nu exista limite superioare atunci cand vine vorba despre sumele de bani pe care le poti castiga.
  5. Intri in contact cu alti oameni de afaceri de la care ai foarte multe de invatat. Majoritatea afacerilor de succes se bazeaza pe parteneriate de succes. Dezvoltandu-ti propria firma intri mereu in contact cu oameni care au deja afaceri ce functioneaza si poti invata o multime de lucruri de la ei, chiar daca activitatea pe care o desfasoara nu este identica cu activitatea pe care o desfasori tu.

Pe langa aceste motive cat se poate de convingatoare, dezvoltandu-ti propriul business poti scapa de rutine jobului de la 9 la 5. De cele mai multe ori, fiecare zi este altfel, ceea ce este un urias castig pentru sanatatea ta mentala.