Cum se foloseste aerul comprimat pentru curatarea tastelor de la o tastatura de laptop

Aerul comprimat este cea mai buna metoda de a curata tastele unei tastaturi de laptop atunci cand exista resturi depozitate ferm sub sau intre ele. O cutie de aer comprimat emite un flux constant de aer uscat cu putere mare care poate forta resturile fara a dauna in vreun fel tastaturii in sine. Este important sa opresti intotdeauna laptopul inainte de a sufla aer comprimat pe tastele tastaturii.

Disperseaza aer comprimat spre tastatura si resturile vor fi suflate afara, pentru ca jetul de aer este puternic. De asemenea, poti folosi si un pai pentru a dirija fluxul de aer in zonele unde mai greu accesibile.

Atunci cand lucrezi cu aer comprimat, nu tine cutia cu susul in jos, pentru ca acest lucru poate duce la creare de propulsor lichid in cutie, care se va pulveriza in cele din urma pe taste. Lichidul poate deteriora tastatura si laptopul in sine, asa ca este bine sa eviti acest lucru. In schimb, tine cutia la un unghi de 75 de grade si orienteaz-o intre si sub taste.

Cel mai bun mod de a curata tastele lipicioase la un laptop

Tastele laptopului tau se lipesc? Atunci, problema ar putea sa nu fie doar murdaria uscata, praful sau resturile. Ar putea exista ceva lipicios si lichid, care s-a strecurat printre taste. Periajul, agitarea sau pulverizarea de aer comprimat nu vor fi de ajutor in aceste cazuri. Va trebui sa elimini substanta lipicioasa manual.

Pentru asta, foloseste un disc de bumbac cu alcool si freaca incet pentru a curata intre tastele tastaturii spentru a indeparta pe cat posibil substanta lipicioasa.

Puteti folosi o carpa din microfibra sau un disc de bumbac umezit doar cu putin alcool pentru a sterge partea de sus a tastaturii si pentru a elimina orice blocaj. Incercati sa miscati putin discul de bumbac, intre taste sau sub ele, pentru a scapa de murdarie.

Curatati tastatura laptopului in mod regulat cu o carpa de microfibra umezita in putin alcool, pentru a combate bacteriile si formarea zonelor lipicioase.

Daca intampinati probleme mai grave cu tastatura laptopului, vei gasi rezolvare intr-un service laptop, cum este onlaptop. Din fericire, chiar daca tastatura laptop se defecteaza, nu trebuie sa inlocuiti intreg laptopul. O tastatura noua costa in jur de 119 lei cu tot cu montaj si garantie 12 luni. Pentru service laptopuri, indiferent de brand si problema, vizitati onlaptop.ro.