Cum iti mentii angajatii in siguranta prin norme de protectia muncii?

Normele de protectia muncii nu sunt deloc un lucru necunoscut pentru fiecare dintre noi, mai ales ca cel mai probabil cu totii am fost nevoiti, la un moment dat, sa luam parte la un astfel de instructaj. Fie ca am primit astfel de instructaj la scoala, in cadrul laboratoarelor, fie la locul de munca, cert este ca acest norme sunt deosebit de important si au un rol extrem de important, si anume: ne protejeaza viata. Cu toate ca unii considera ca este putin cam mult sa spunem ca aceste norme ne pot salva viata, ei bine, se pare ca s-a dovedit de prea multe ori ca respectarea normelor in vigoare si utilizarea unor echipamente corespunzatoare pentru protectia muncii, ne pot salva din situatii foarte neplacute. 

In ceea ce tine de un loc de munca, suntem supusi la fel de fel de riscuri, acestea fiind mai mari, sau poate mai mici, in functie de job-ul pe care il avem. In ceea ce tine de persoanele care lucreaza in domeniul energiei electrice, a gazului sau a altor astfel de servicii furnizate, echipamentele pentru protectie trebuie sa fie luate foarte in serios, avand in vedere ca un contact direct cu un curent electric poate cauza chiar si decesul unei persoane. In ceea ce tine de aceste persoane, utilizarea unor manusi corespunzatoare, a unei tinute adecvate, sau a unor scule potrivite, izolate, inseamna de fapt siguranta ca nu vor fi nevoiti sa infrunte situatii in care iau contact direct cu energia electrica. 

Pe de alta parte, protectia angajatilor nu trebuie sa fie facuta doar pentru ca exista controale care verifica aceste norme de protectie, dar ci si pentru a fi siguri ca angajatii sunt mereu in siguranta. Achizitionarea unor echipamente de o proasta calitate, ce nu ofera o garantie, vor reusi doar sa ne faca sa avem diferite probleme. Cu toate ca pretul poate fi mult mai mic daca am opta pentru astfel de echipamente, de o calitate slaba, problemele cu care ne vom confrunta mai apoi ne vor da batai de cap. Totodata, in cazul nefericit al unui accident, oricat de mic ar fi acela, angajatul poate suferi anumite rani, iar faptul ca echipamentul nu este de o calitate satisfacatoare ne va face sa ne para rau ca nu am pus calitatea pe primul loc. 

Cat de mult conteaza ca angajatii tai sa beneficieze de echipamente calitative pentru protectia muncii?

Cum aminteam si adineaori, important calitatii alese in ceea ce tine de echipamente trebuie mereu sa primeze. Da, cu siguranta putem opta pentru ceva ce va avea un pret mai mic, dar cu siguranta suma pe care o economisim nu va reusi sa acopere pagubele unui eventual accident suferit de un angajat, chiar daca nu ar fi de mari proportii. Spre exemplu, pentru cei ce isi desfasoara activitatea in fabrici sau pe santiere, faptul ca lucreaza cu elemente de o masa mai mare, pe care le pot scapa cu usurinta, trebuie sa fie un motiv suficient de valid pentru ca acestia sa aiba un echipament adecvat. Pentru astfel de job-uri este necesar ca angajatii sa poarte un anumit tip de incaltari, care sa fie rezistente si sa nu favorizeze alunecarea, dar totodata si o tinuta lejera, dar si confectionata dintr-un material adecvat.