Ce este realitatea virtuala

Conceptul de realitate virtuala presupune o absenta a unor limite vizuale si palpabile, el fiind legat asadar de imaginatie, precum si de minte. Acest tip de realitate ar putea fi practic tradusa prin realitatea imaginativa si anume a viselor. Fiintele cunosc lumea folosindu-se de perceptie si de simturi, invatand de mici ca exista cinci simturi si nume atingerea, mirosul, auzul si vederea. Oamenii au insa mult mai multe simturi decat atat precum ar fi intuitia, dar si vederea.

Tot ceea ce stim despre realitate deriva din simturile noastre, intreaga noastra perceptie fiind legata de mecanismele cerebrale, dar si senzoriale. Prezentand simturilor informatii fabricate, atunci veti altera mult felul in care este perceputa realitatea. Veti primi in acest fel o realitate care nu se afla de fapt acolo, dar cu toate acestea, veti percepe aceasta realitate ca fiind reala, de aici provenind si numele de realitate virtuala. In termeni tehnici, aceasta realitate presupune un mediu tridimensional generat de un computer pentru fiintele umane. Persoana devine in acest fel o parte a lumii virtuale, ea fiind scufundata in aceasta lume.

Calculatoare capabila sa gestioneze si sa creez realitatea virtuala sunt extrem de scumpe. Descopera astfel de calculatoare performante, hp workstation, unele dintre cele mai apreciate de profesionistii din domeniu.

Tehnologia ce ne ofera aceasta realitate, ia in calcul psihologia umana. In acest caz avem 180 de grade de vizibilitate, deci nu suntem in permanenta constienti de vederea periferica. Cu toate acestea insa, daca ea ar disparea complet, atunci cu siguranta am observa acest lucru. Atunci cand apare un conflict intre urechea interna si ochi, apare si raul de miscare.

Realitatea virtuala este un lucru care merita cu adevarat pentru ca ea ne ofera un potential de distractie evident. Putem sa ne bucuram in acest fel de jocurile video, dar si de filme profitand de aceasta realitate. Ea are si o serie de moduri de aplicare mai serioase precum este aplciarea sa in sport, arhitectura, arta, dar si entertainment.

Ea poate fi folosita la antrenamentul pilotilor, precum si in chirurgie. Realitate virtuala ne permite asadar asumarea unor riscuri pentru a castiga o experienta folositoare in lumea reala. Imediat ce va avea loc o scadere semnificativa a costurilor, aceasta realitate va deveni din ce in ce mai disponibila in viata noastra de zi cu zi. O persoana care isi doreste sa profite de aceasta realitate, va reusi sa vada imagini tridimensionale, mediul virtual fiind unul realistic, dar si agreabil in acelasi timp. El va putea chiar si sa genereze raspunsurile potrivite, in cazul in care persoana incepe sa exploreze mai bine mediul inconjurator.