Cat de important este cititul de carti pentru copii

Deseori ne putem intreba: la ce ne ajuta cititul? Ei bine, lectura dezvolta abilitati de vorbire si influenteaza in mod direct calitatea si cantitatea vocabularului. Datorita lecturii, o persoana invata sa se concentreze, isi antreneaza memoria. Cartea promoveaza dezvoltarea gandirii si alfabetizarii.

Toate aceste lucruri sunt posibile si in cazul celor mici. Cu alte cuvinte, cu cat cei mici citesc mai de la varste fragede carti copii, cu atat este mai bine pentru dezvoltarea lor.

Lectura dezvolta interese cognitive si largeste orizonturile. Citirea de carti pentru copii ii ajuta pe juniori sa se cunoasca pe sine si nu numai. Cartea uneste generatii. Cartile ofera forta si inspiratie. Cartile fac copiii si adultii deopotriva sa invete si sa simta diferite emotii si trairi. Si totusi, apare frecvent intrebarea pe buzele tuturor parintilor: “Cum aleg o carte potrivita pentru copilul meu?”.

Cumpararea cartilor pentru copii nu este o sarcina usoara, intr-adevar. Dar totusi, ce putem lua in calcul? Ce carte sa alegem? Mai scumpa sau mai ieftina? Mai groasa sau mai subtire? Cu poze realiste sau cu „desen animat”? Pe site-ul celor de la Univers Enciclopedic, exista zeci de  edituri pentru copii, colectii interesante de carti bine scrise, bine structurate si cu ilustratii grozave pentru cei mici. Partea buna este ca Editura Univers Enciclopedic are pe site filtre prin care putem selecta cartile potrivite varstei copiilor nostri. Un alt plus al acestei edituri este ca ofera o gama variata de carti pentru copii: carti de noapte buna, carti despre natura, carti cu clapete, literatura pentru copii, etc.

Un lucru este sigur: de cum vor arata primele carti ale copilului depinde in mare masura de cum se vor dezvolta relatiile sale ulterioare cu lectura. Cu cat cartile sunt mai atragatoare pentru cei mici, cu atat ei vor fi dispusi sa le citeasca. Vestea buna e ca pe site-ul Univers Enciclopedic toate cartile sunt special concepute pentru copii, au ilustratii moderne fascinante, iar povestile sunt pline de invataturi.