Cat de groase trebuie sa fie placutele de frana?

frana

Alegerea placutelor de frana este foarte importanta pentru siguranta ta si a familiei tale pe strazi. O frana care nu functioneaza poate duce la situatii extrem de grave pe care nimeni nu si le doreste. Un utilizator normal nu face altceva decat sa caute ceea ce il intereseaza:Placute de frana Opel Insignia , insa rezultatele pot fi foarte variate. POti descoperi placute realizate din materiale foarte diversificate, cu grosimi diferite si realizate de producatori diferiti.

Conform celor de la Revizieshop.ro, este foarte important sa alegi corect grosimea placutelor.

Care este grosimea minima a unei placute de frana?

Specialistii spun ca o grosime sigura este de 6.4 milimetri sau mai mult. Este valoarea care ofera siguranta. Daca masori placutele instalate pe automobilul tau si sunt mai subtiri, este bine sa iei in considerare o inlocuire. Este adevarat ca placutele pot functiona chiar daca au 3.2 mm, insa nu merita riscul sa circuli cu o astfel de placuta.

In general, atunci cand achizitionezi placute noi trebuie sa cauti o varianta de minim 12 mm grosime. Este o grosime standard care iti asigura aproximativ 80000 de km pana in momentul in care ajung la o dimensiune de 6.4 mm.

De ce scade grosimea placutelor de frana?

In general, o placuta de frana este realizata din materiale extrem de dure, cum ar fi placile din otel, saibale sau materialele de frictiune. Cu toate astea, in timp, grosimea lor are de suferit. Scaderea este datorata actiunii mecanice pe care o are frana asupra lor. De fiecare data cand pui frana, placuta este impinsa de un etrier catre discul de franare,ceea de duce la frecare. Prin frecare se incetineste automobilul, insa in acelasi timp se uzeaza stratul placutelor. In general, 80000 de kilometru este o valoare la care trebuie sa fie inlocuite placutele, insa nu este o regula. Daca sunt bine ingrijite, placutele pot rezista pana la 100 000 de kilometri fara probleme. Asigura-te ca le verifici frecvent si ca acestea au o grosime de minim 6.4 mm. Daca scad sub aceasta grosime, riscul de accidente creste in mod considerabil.

Atunci cand achizitionezi placute de frana, achizitioneaza tot timpul placute noi, de minim 12 mm. Desi exista o piata a placutelor second hand, acestea sunt uzate si nu vor rezista foarte mult.