Ai nevoie de un medic psihiatru în București sau Brașov?

Ce este un medic psihiatru? Dacă ar fi să ne luăm după dicționarul explicativ român, un psihiatru este un medic specialist în psihiatrie, iar psihiatria este definită că o disciplină medicală care se ocupă cu studiul bolilor psihice și tratamentul lor. Dacă întrebăm populația țării, sigur vom întâlni multe definiții, sperăm că nu atâtea câte sunt în emisiunea ”Ce spun românii”, unde producătorii întreabă o sută de români diverse întrebări. Deși concepția populară în România când spui că te duci la psiholog este că ești nebun și că ai probleme psihice, iar mersul la psiholog nu implică și tratamentul medicamentos pe care îl poate da un medic psihiatru. Medicul psihiatru, ajută pacienții, prin diferite metode, atât medicamentoase, cât și prin tehnici învățate și practicate în cursul facultății și a practicii de specialitate.

De ce este bine să mergi la un psiholog sau un medic psihiatru? Simplu. Ca să te descarci, să nu ajungi să te umpli că un balon care stă să explodeze sau care pocnește la prima atingere. Poate că nu am făcut cea mai bună analogie, dar suntem siguri că înțelegeți ce am vrut să spunem prin acest mesaj. O conversație cu o persoană care nu te judecă și care te ajută cu sfaturi profesionale nu poate să facă decât să ne ajute să ajungem la cea mai bună varianta a noastră. Că hai să fim corecți și sinceri cu noi înșine, scopul ascuns sau cel pe care îl spunem oricărei persoane pe care o întâlnim în viață noastră, este să fim feliciți. Iar fericirea vine din acel echilibru dintre versiunea pe care o arătăm celor în jurul nostru, dar și acea parte din noi pe care nu o știm decât noi.

Medicul psihiatru se asigura că noi nu suntem un pericol pentru noi, cât și pentru celelalte persoane din societate, fie prin consiliere, dar în cele mai multe cazuri se folosești și de tratamentul medicamentos, sau de alte tehnici care să aibă același rezultat, însă fără efectele adverse ale tratamentului cu diferite substanțe medicamentoase. El se asigura că împreună cu pacientul, deoarece totul se face împreună și cu voia lui, deoarece știm foarte bine cât de greu este să ne schimbăm noi înșine, că să nu mai vorbim de dificultatea modificării părerilor sau comportamentului altor persoane. Așadar, psihiatrul, împreună cu pacientul, concep un plan de atac care să estompeze sau să elimine problema pe care o are pacientul. Sau cel puțin acesta asta va încerca în ședințele pe care le are cu clientul, deoarece dacă acesta nu își dorește să se trateze nu ai cum să îl faci să conștientizeze problema pe care o are.

La clinică Dr. Constantin, oferim servicii de psihiatrie atât în locația din București, cât și cea din Brașov, pentru a putea ajută cât mai multe persoane în a ajunge să își depășească problemele de care suferă, și pentru a deveni cât mai repede la un echilibru care să îi facă fericiți și să devină ce mai bună varianta a lor în care părțile pozitive și de care sunt mândri să compenseze și să fie mai numeroase decât cele care îi fac nefericiți.