Vitaminele si rolul lor in organism

De fiecare data cand te simti obosit si extenuat te gandesti sa iti administrezi niste vitamine pentru a-ti putea relua sarcinile de zi cu zi. Corpul nostru are nevoie constant de vitamine pentru a putea functiona normal. Cu cat te vei hrani mai bine si cu cat iti vei administra mai multe vitamine cu atat sansele ca tu sa ai o viata sanatoasa sunt mai mari.
Alegand cele mai bune vitamine ai grija de sanatatea ta. Daca vei opta pentru produse ieftine trebuie sa fi atent la compozitia acestora. Este foarte important sa citesti prospectul inainte de a-ti administra o pastila.
Este foarte important sa stii ca vitaminele ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor si a infectiilor. Totodata acestea sunt esentiale in formarea enzimelor si a hormonilor care controleaza activitatile metabolice precum digestia, circulatia sau excretia. Sunt 11 vitamine care sunt esentiale pentru organismul nostru. Fara aceste vitamine nu putem functiona normal si nu se putem desfasura sarcinile de zi cu zi.
Vitaminele se pot administra atat din mancare cat si sub forma de pastile. Este strict alegerea ta cum te decizi sa ti le administrezi. Este foarte important sa nu omiti acest lucru deoarece sanatatea ta ar putea avea de suferit. Daca ai carente de anumite vitamine poti avea grave probleme de sanatate. Spre exemplu lipsa vitaminei C duce la sangerari gingivale , slabiciune. Lipsa vitaminei D duce la deformarea oaselor sau a dintilor. Lipsa vitaminei A poate cauza probleme de vedere. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie, poate afecta sistemul imunitar dar si multe altele.
Trebuie sa fi atent la vitamine daca iti doresti sa ai o viata sanatoasa si fericita. Cu cat vei consuma mai multe vitamine cu atat vei avea un organism mai puternic si mai sanatos. Alege sa traiesti o perioada lunga de timp sanatos si fericit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *