Tipuri de ochelari de vedere din care poti alege

Acum este mai usor ca oricand sa afli daca ai nevoie sau nu sa porti ochelari de vedere care sa te ajute sa vezi mai clar lumea din jur. La tot pasul, au aparut magazine specializate care iti ofera posibilitatea sa faci un control de rutina, din care sa reiasa calitatea vazului sau nevoie de a purta ochelari de vedere. Conga dispune de aparate de ultima generatie care masoara dioptriile si pot spune cu precizie ce tip de lentile si rame de ochelari de vedere iti trebuie.

Ochelari de vedere de la magazin sau de la medic?

Este o intrebare ce trebuie cantarita cu atentie, insa primul pas este sa te hotarasti sa faci un control, indiferent unde. Medicul oftalmolog are pregatirea si experienta necesare pentru a stabili exact daca discunctiile tale vizuale vin dintr-un exces de munca, oboseala sau stres. Aspecte ce pot fi diminuate cu usurinta si in loc sa porti ochelari de vedere pentru a o corecta, ai putea pur si simplu sa te relaxezi.

Medicul oftalmolog, la nivel superficial, functioneaza ca un psiholog ce te intreaba despre ce obiceiuri cotidiene ai si daca te simti in vreun fel coplesit de stres. Astfel, pentru a nu da un verdict la prima mana, ajunge sa te cunoasca si sa iti recomande ochelari de vedere cu cele mai mici dioptrii, care nu fac altceva decat sa iti reduca din nivelul oboselii.

Oboseala este o mare problema in prezent si, in general, principalul factor ce scade din calitatea principalelor tale simturi, printre care si vazul. Iar acesta incepe cu timpul sa se transofrme intr-un cerc vicios, deoarece nu poti vedea corect din pricina oboselii si obosesti pentru ca te ai nevoie sa te concentrezi ca sa vezi cum trebuie, la distanta sau la apropiere si atunci ai nevoie de ochelari de vedere.

Un alt factor important ce slabeste vederea si nu numai, pentru ca de multe ori este afectata intreaga functionare eficienta a corpului este stresul. Acesta poate surveni din nenumarate motive, fie ca esti o persoana ce se lasa coplesita de emotii, fie ca lucrezi intr-un moment mediu competitiv care te supra solicita sau evenimentele din viata ta te imping intr-o stare permanenta de neliniste. Si aici ai din nou nevoie de timp liber si in loc in care sa te simti comod. Iar daca ajungi in situatia sa ai nevoie de suport pentru vedere, recomandarea este sa alegi rame de ochelari de vedere cu care sa te simti bine, ca sa nu simti purtarea lor ca pe o povara.

Magazinele evolueaza permanent si specileaza in a o oferi cele mai bune servicii medicale, pana cand, probabil, intr-o zi vor ajunge sa fie complete. Controalele efectuate la Conga sunt apropiate de cele efectuate la o clinica, mai ales datorita faptului ca lucreaza cu oameni ce au terminat studii in domeniu si au pregatirea necesara pentru a da un vedict valid. Iar marele avantaj este acela ca, odata ce ai aflat rezultatele, pe care le primesti pe loc, poti sa iti cumperi chiar atunci produsul dorit si sa iti alegi ramele de ochelari de vedere care sa te reprezinte. Daca simti ca ceva nu este in regula, nu mai sta pe ganduri si apeleaza cu incredere la Conga, cel mai bun partener al tau in optica medicala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *