Tipuri de corpuri de iluminat si becuri led

Niciuna dintre soiurile de corpuri de iluminat nu se poate lauda cu o varietate de tipuri si forme, cum sunt candelabrele. Ele sunt clasice si moderne, potrivite pentru camera de zi si pentru bucatarie, realizate dintr-o varietate de materiale – de la cristal si sticla, la lemn si tesaturi. Printre sutele de candelabre pe care le ofera magazinele, este important sa alegi corpul de iluminat cel mai potrivit pentru casa ta.

Toate tipurile de candelabre includ folosirea unei varietati largi de becuri, printre acestea numarandu-se si becurile cu led, care au fost inventate si continua sa fie folosite de designerii moderni. Nu de mult timp, candelabrele sunt  in voga, fiind confectionate din materiale traditionale, cum ar fi sticla si cristalul, si se gasesc in forme neobisnuite. Multe dintre aceste corpuri de iluminat includ folosirea becurilor led, si, multe dintre corpurile moderne de iluminat sunt o adevarata lucrare de arta a designerilor talentati. Astfel de corpuri de iluminat sunt capabile sa devina centrul atentiei intr-o camera.

Simplitatea, claritatea liniilor, compactitatea si confortul  sunt semnele distinctive ale corpurilor de iluminat  de perete si tavan, denumite plafoniere. Datorita acestor proprietati, ele se pot incadra in orice interior. Exista o convingere veche ca lampile de plafon si de perete sunt prea plictisitoare si oficiale, si, prin urmare nu sunt potrivite pentru un mediu confortabil de acasa. Nu este asa: datorita varietatii de culori si forme, ele pot fi atat invizibile, cat si detaliate si luminoase in orice situatie.

In timpurile noastre,  casele moderne nu pot fi imaginate fara becuri cu led,  care ofera o lumina placuta  ochilor. Acestea sunt utilizate pe scara larga in candelabrele si spoturi folosite pentru plafoanele suspendate, lampi de masa, iluminat decorativ si chiar proiectoare. Modele speciale sunt insurubate in jucarii, masini de cusut, hote, frigidere si zeci de alte aparate, si, chiar si pentru o lanterna va trebui sa cumperi modelul potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *