Spalatul mainilor: cum si cu ce

Importanta spalarii mainilor este un subiect care a fost subiect de prima pagina cu prilejul raspandirii virusului COVID-19, dar timp de multi ani Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor au evidentiat faptul ca a avea mainile curate este cel mai important factor pentru prevenirea raspandirii agentilor patogeni si pentru scaderea rezistentei la antibiotice in unitatile sanitare. Campanii de informare despre spalatul mainilor cu apa si sapun au contribuit la amintirea importantei acestui simplu gest.

Spalati-va mainile si spalati-le bine! De fapt, curatarea nu se realizeaza intotdeauna corect: se recomanda spalarea mainilor cu sapun lichid, si pe cat posibil sa nu se foloseasca sapun solid. De asemenea, pe langa sapunul lichid, putem folosi sapun spuma. La magazinul Sanito.ro gasim astfel sapun profesional deoarece aceasta garanteaza o igiena mai mare. Cand folositi apa si sapun trebuie sa va curatati bine, in special spatiul dintre degete, in care se cuibaresc majoritatea germenilor si inainte de clatire, ar trebui sa frecati mainile aproape un minut. In cele din urma, mainile trebuie sa fie uscate cu un jet de aer cald, cu hartie absorbanta de unica folosinta sau cu un prosop textil propriu (care, totusi, nu trebuie sa fie folosit de altii), pentru a se asigura ca umiditatea nu stagneaza, un factor care favorizeaza proliferarea bacteriilor.

Pe de alta parte, chiar si mainile uscate si crapate pot deveni un mediu favorabil proliferarii bacteriilor daunatoare, motiv pentru care mainile nu trebuie doar spalate, ci si hidratate in mod adecvat. Un exemplu pozitiv in acest sens sunt profesionistii din domeniul sanatatii, care pot profita de utilizarea de solutii alcoolice capabile sa curate mai rapid si fara a fi necesara clatirea. Astfel de solutii sunt disponibile tot la Sanito.ro. Solutiile alcoolice usuca de obicei pielea, insa nu si acesti dezinfectatnti deoarece, pe langa alcool, contin si un emolient care contribuie la hidratarea imediata a mainilor. Spalarea mainilor este totusi importanta. Nu uitati sa efectuati acest act simplu si sa il repetati des in situatii de risc de contaminare. Acest act ne va proteja pe noi insine si pe oamenii apropiati.

In plus, trebuie sa stiti ca sapunurile bara pot fi deosebit de periculoase si este mai bine sa folositi sapun lichid pentru a evita raspandirea bacteriilor. Cercetarile au aratat ca sapunurile bara pot fi mult mai putin eficiente decat sapunurile lichide pentru a elimina bacteriile, fiind chiar cauza a infectiilor si a bolilor. Cercetatorii au reusit sa inteleaga cum sapunurile lichide sunt mai eficiente decat sapunurile bara pentru a elimina incarcatura bacteriana pe maini prin efectuarea mai multor studii. 

Asadar, va recomandam sapunurile de la Sanito.ro, create de profesionisti pentru profesionisti si nu numai. Sunt foarte eficiente sapunuri precum cele de la Tork sau de la alte branduri, folosite atat in mediul casnic, cat si in mediul sanitar, alimentar si asa mai departe. Comandati oricand de la Sanito.ro sapunuri profesionale deosebit de eficiente, la preturi avantajoase. De asemenea, tot de aici puteti comanda si dispensere speciale pentru astfel de sapunuri, pe senzori,a astfel incat sa nu atingeti suprafetele cu mainile contaminate.

Pentru ca ne aflam intr-o situatie speciala, trebuie sa fim mai responsabili si sa ne spalam pe maini cu apa si sapun, ori de cate ori este necesar.