Pariul sportiv este cel mai vechi joc de noroc

Pariurile sportive au o istorie indelungata, ele fiind asociate cu Jocurile Olimpice din Grecia Antica. Elenii erau foarte pasionati de pariurile sportive, aceste pariuri au aparut tocmai pentru a implica si publicul in evenimentele sportive. Ele au mai aparut si ca mijloc de a face bani, pariul sportiv fiind cel mai vechi joc de noroc din istorie. Desi initial pariul sportiv era o sursa de distractie si anume ca acesta era la inceput vazut ca un hobby, industria pariurilor este azi una de miliarde de dolari.

Pariul sportiv in Antichitate

Grecii nu s-au multumit doar sa fie spectatori pasivi, ei dorind sa castige si bani din sportul preferat. Pariurile sportive au fost astfel integrate in scurt timp. Romanii au fost insa cei care au transformat pariul sportiv intr-o adevarata afacere. Acestia isi petreceau cel mai mult din timpul liber in marile arene, asistand la luptele cu gladiatori. Obiceiul pariurilor a migrat in Imperiul Bizantin, el fiind apoi preluat de intreaga Europa.

Pariul sportiv in Evul Mediu

Pariul sportiv a fost adoptat in regatele medievale timpurii. Multi lideri din spatiul european au incercat interzicerea pariurilor, insa pariurile au continuat sa existe, chiar si clandestin. Au aparut astfel o multime de trucuri prin intermediul carora pariurile au continuat sa existe.

Pariul sportiv in Epoca Moderna

Primele pariuri sportive contemporane au aparut in Marea Britanie datorita curselor de cai. Atunci s-au facut si primele reglementari ale pariurilor, iar pariurile au devenit in acest fel legale. Colonistii englezi au purtat obiceiul pariurilor dincolo de ocean, iar din Statele Unite au inceput sa se extinda in toata lumea. Desi initial pariurile erau considerate a fi mai mult o placere, ele au devenit o afacere extrem de profitabila in toata lumea. In aceasta afacere se investesc sume extrem de mari. Pariurile sportive au cunoscut o foarte mare expansiune in toata lumea. Europenii sunt mult mai interesati de pariurile pe fotbal si tenis, in comparatie cu americanii care prefera sa parieze pe fotbal american, baschet sau curse de cai. De aceea europenii si romanii care pariaza stiu deja sa caute ponturi fotbal, ponturi tenis, pentru a descoperi analizele celor mai importante jocuri si pentru a le adauga ulterior pe biletele lor.

Odata cu aparitia internetului, pariurile au devenit din ce in ce mai populare. Pariorii nu au mai fost astfel nevoiti sa iasa din casa pentru a paria, ci doar sa aiba o conexiune la internet si bani in cont. Istoria ne demonstreaza astfal ca pariurile au supravietuit, indiferent de perioada, oamenii avand o inclinatie catre acestea. Avand in vedere ca originea pariurilor este inca din Antichitate, putem spune ca si generatiile viitoare se vor bucura de pariuri. Ele vor avea parte astfel de suspansul, dar si de adrenalina caracteristica acestei activitati indragite de foarte multi.