Panourile cofraj Doka – la ce folosesc si cum se utilizeaza

Panourile cofraj Doka – le ce folosesc si cum se utilizeaza

Doka ofera solutii tehnice pentru toate domeniile de constructie – fie ca este vorba de cladiri rezidentiale, proiecte de constructii de transport, noi instalatii energetice sau cele mai inalte cladiri din lume. Pentru fiecare proiect, in magazinul Depo Materiale Constructii ti se ofera panouri cofraj Doka si componente care indeplinesc orice cerinte. Proiectate in panouri, se potrivesc perfect intre ele. In acest fel economisesti materiale, timp si costuri de constructie. Placile de cofraj trebuie sa reziste la greutatea betonului proaspat, precum si fortei care decurge din betonare, de exemplu cu compactarea vibratiilor. Dupa betonare, cofrajul nu ar trebui sa-si schimbe forma si pozitia. 

Imbracaminte cofraj

Placa cofraj Doka da elementului structural o forma si determina aspectul suprafetelor sale. Imbracamintea pentru cofraj, in timpul betonarii si in timpul intaririi betonului, trebuie sa mentina dimensiunile structurii si sa fie densa, precum si sa distribuie uniform incarcarile care apar pe structurile de cofraj suport. Placile de cofraj Doka, variaza  in ceea ce priveste materialul, dimensiunea si optiunile de conectare. Placa cofraj Doka este compusa din trei straturi de lemn de pin sau molid, incleiate intre ele cu un adeziv rezistent la umiditate.  

Panouri cofraje

Grosimea pentru cofraje Doka poate fi cuprinsa intre 21 si 27 mm. Panourile prefabricate pentru cofraj reduc costurile fortei de munca pentru confectionarea cofrajului, iar utilizarea lor poate fi repetata de mai multe ori. Pot fi stivuite separat, de exemplu in cofrajul podelelor, sau instalate vertical, de exemplu la betonarea fundatiilor sau a peretilor. Atunci cand alegi o placa pentru cofraje de fundatie, se acorda o atentie deosebita grosimii sale. Lungimea este aleasa tinand cont de lungimea santului de fundatie, si, de asemenea, este necesar sa se prevada ca in timpul instalarii panourilor, acestea trec usor dincolo de limitele asumate ale fundatiei care este turnata.

Placile de cofraj din placaj stratificat sunt disponibile in diverse grosimi si compozitii diferite ale straturilor. Suprafetele si marginile placilor sunt acoperite cu rasina artificiala pentru a impiedica patrunderea umiditatii si pentru a proteja suprafetele de aschii. Placile de cofraj din placaj, acoperite sau neacoperite, confera suprafete netede betonului. Pot fi utilizate in mod repetat si pe ambele parti.

Elemente de cadru

Elementele de cadru sunt placi de cofraj in care imbracamintea cofrajului si cadrele de rigidizare formeaza panoul de cofraj. Exista placi de cofraj combinate si placi de cofraj din otel complet. Cu placi de cofraj combinate, cofrajele din lemn sunt fixate pe cadre din otel sau aluminiu.