Importanta modului corespunzator de spalare a mainilor dupa folosirea toaletei

Stim cat de importanta este igiena mainilor dupa ce mergem la baie, dar un procent mare de oameni inca nu se spala pe maini. De exemplu, in Marea Britanie, 95 din 100 de persoane sustin ca se spala pe maini dupa ce au folosit toaleta, dar, in realitate, doar 65 din 100 de persoane o fac. In Romania, numarul  este putin mai mare.

In timp ce nu pare a fi o mare problema faptul ca va spalati rapid mainile sau nu aveti grija de ele, exista o serie de statistici socante care sugereaza altfel:

– 8 din 10 boli infectioase sunt raspandite prin atingere.

– Raspandirea bacteriilor si a infectiilor se poate preveni prin spalarea mainilor cu apa si sapun.

-Infectiile respiratorii pot fi reduse cu pana la 17% cu o buna igiena a mainilor.

ONU isi dedica multe actiuni sensibilizarii cu privire la miliardele de persoane din intreaga lume care nu au acces la toalete sau la canalizare corespunzatoare. Din cei 7 miliarde de oameni din intreaga lume, 2,4 miliarde de persoane inca nu au acces la salubrizare adecvata. Insa, in Romania, chiar daca unele persoane au nororcul sa aiba toalete adecvate, neaplicarea unor bune practici de igiena poate spori riscul de aparitie a bolilor. Iata cateva motive pentru care tehnicile bune de spalare a mainilor ar trebui sa devina un obicei.

Prevenirea raspandirii bolilor

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a preveni si controla raspandirea bolii este sa va spalati bine mainile cu sapun profesional. De la gripa sau intoxicatii alimentare la boli mai grave, exista o serie de maladii care pot fi transmise, deoarece igiena mainilor nu este respectata suficient.

Pentru a va oferi o idee mai precisa, un mobilier de birou contine peste 129.000 de germeni pe centimetru patrat. Acesti germeni se regasesc pe articole comune, cum ar fi telefoanele, masinile de cafea si orice altceva cu care intram in contact. Daca nu ne spalam pe maini, promovam raspandirea germenilor cu care intram in contact, mai degraba decat eliminarea acestora. Putem folosi sapun lichid sau spuma, in functie de preferinte. Astfel de produse, precum si o gama larga de dezinfectanti maini, pot fi achizitionate de la magazine precum sanito.ro. Acest magazin online ofera clientilor produse de inalta calitate, de mai bine de 13 ani. 

Exista in medie 1,29 miliarde de bacterii pe centimetru patrat pe mainile cuiva care a folosit toaleta. Desi intram in contact cu bacteriile care nu ne fac rau deloc, bacteriile de toaleta sunt diferite si pot fi foarte nocive. Clatirea rapida nu este suficienta si pentru o igiena buna a mainilor. Expertii medicali spun ca ar trebui sa ne frecam mainile cu sapun timp de cel putin 15 secunde inainte de clatirea lor pentru a ucide cat mai multe bacterii. Unele dintre cele mai daunatoare bacterii pe care le intalnim provin de la toaleta si sunt usor raspandite in afara acestei incaperi de catre persoane care nu se spala pe maini dupa ce au folosit toaleta. Conform cercetarilor, 10% din cardurile bancare si peste 16% din telefoanele mobile poarta urme de fecale pe ele.

Exista si mai multe cifre alarmante dintr-un studiu american care a constatat ca 94% din bancnote au agenti patogeni, inclusiv fecale.

Pentru mai multa lupta pentru prevenirea raspandirii bacteriilor printr-o igiena buna a mainilor, folositi sapunurile de la sanito.ro.