Dorintele micutilor nostri

Ca parinti, lucrul cel mai important pentru noi este ca micutii nostrii sa fie fericiti. Cand este vorba de asta suntem capabili de orice ne sta in putinta sa le aducem zambetul acela minunat pe buze. Desigur apar si dorintele pe care le-as pune in capitolul de vise sau sunt incredibil de scumpe si, de foarte multe ori, se dovedes a fi chiar inutile.

Recent am citit o carte impreuna cu copiii, a carui desen animat il vazusem cu mult timp in urma. Aceasta carte ii invata pe cei mici ca necesita timp pentru implinirea unei dorinte mari. Si celor mari le aminteste faptul ca parintii sunt dispusi de orice pentru puisorii lor.

Cartea se numeste ”Papa get the moon for me”, carte destul de interactiva pentru cei mici, cu multe ilustratii pentru ei si limbaj simplu.Va voi povesti putin despre ea deoarece chiar o consider utila si educativa pentru copilasi.

Descopera cele mai inedite: Cadouri copii 1 an

Se facea ca intr-o noapte Monica, se uita la stele si la luna, parandu-i asa mare, frumoasa si stralucitoare luna, il roaga pe tatal ei sa i-o aduca. Acesta dorind sa faca  orice ca fetita lui sa fie fericita, face rost de o scara foarte lunga (de mentionat ”foarte” este repetat de multe ori in acea fraza, intocmai pentru a-i face pe copii sa inteleaga ca nu este o scara deloc normala).

Tatal Monicai sprijina scara de un munte foarte inalt si urca incetisor pana la luna, ii explica acesteia faptul ca Monica ar vrea sa se joace cu ea si luna il roaga sa astepte pana se va face indeajuns de mica pentrtu fiica lui. Trec zile si luna incetisor se microreaza, atunci cand este suficient de mica pentru copila, tatal acesteia i-o aduce.

Fetita apuca sa se joace doar cateva zile cu ea apoi luna dispare deoarece se facuse foarte foarte mica. In cele din urma Monica isi vede prietena luna, sus pe cer, stralucind si crescand la fel de mare ca prima oara.

Aceasta carte este una foarte interesanta si frumoasa de altfel. Modalitatea perfecta pentru a-i face pe cei mici sa inteleaga ca doar cu timp si rabdare dorintele si visele se pot indeplini.

Scopul nostru ca parinti este sa le oferim ce este mai bun si sa ii formam ca oameni. Asigurati-va ca indepliniti dorintele celor mici, si nu ma refer la cele inutile, fiindca cateodata dorinta cea mai mare a unui copil este sa stea o ora doar cu tine, fapt ce tie ti-ar parea imposibil deoarece munca iti rapestemai tot timpul. Aminteste-ti ca in cele mai multe cazuri lucrurile mici ne fac fericiti.