De ce sunt scumpe cartusele originale?

In prezent imprimantele si multifunctionalele sunt accesibile petru orice si nu mai reprezinta de mult un lux sau un moft pe care si-l pot permite doar companiile si cei cu salarii mari.

Pentru ca preturile de achizitie a imprimantelor a scazut considerabil contribuie la faptul ca producatorii spera ca isi vor recupera banii mai tarziu in momentul in care vand cartuse de imprimanta care de cele mai multe ori ajung la un pret aproape egal cu cel al unei imprimante noi.

Care sunt diferentele principale intre cartuse?

Atunci cand se doreste inlocuirea unui cartus al imprimantei, primul lucru care sare in ochi este diferenta de pret existenta intre cartusele originale si cartusele compatibile sau reincarcabile. Un cartus original dupa cum spune si numele sau este facut de cel care a produs imprimanta si este special pentru a fi folosit pe un anumit tip de dispozitiv. Un cartus compatibil este potrivit pentur mai multe tipuri de imprimante insa este fabricat de alti producatori, nu neaparat de brandul care a produs imprimanta.

Avand in vedere aceste aspecte se poate spune ca diferentele de calitate obtinute intre printrarea folosind cartuse originale si cea care foloseste cartuse compatibile nu sunt semnificative si pentru cei care utilizeaza imprimanta la nivel mediu cartusele compatibile ofera un raport intre pret si calitate foarte bun. In plus, in cazul imprimantelor mai vechi in care cartusele originale cer schimbarea culorilor in acelasi timp indiferent de cat sunt de pline, cartusele compatibile dau utilizatorului posibilitatea de a inlocui doar culorile care se termina repede cum este negrul sau albastrul.

Cartusele originale ofera si ele unele avantaje. Se va mentiona pentur inceput faptul ca ele nu blocheaza captul de imprimare si nici nu lasa dungi pe colturi si asigura o printare absolut impecabila. Nu se poate spune la fel si despre cartusele care sunt doar compatibile si care de multe orilasa urme. De asemenea sunt si cartuse originale care folosesc tehnologii inovatoare cu ajutorul carora incorporeaza capete de printare. De fiecare data cand este schimbat cartusul se schimba si capul de imprimare pentru uniformizarea printarii.