De ce sa oferim coroane funerare

Florile au fost intotdeauna o modalitate perfecta pentru exprimarea simpatiei, a dragostei, a condoleantelor si a respectului, mai ales dupa trecerea in nefiinta a unei persoane cunoscute.

Astfel, aranjamentele florare in forma de coroane funerare reprezinta cea mai potrivita cale pentru transmiterea mesajelor de sincere condoleante, aproape nemaifiind nevoie de alte cuvinte.

O scurta istorie a coroanelor funerare

In trecut oamenii asezau flori foarte parfumate in jurul sicriului si in sicriu pentru a indeparta mirosul corpului celui decedat. In timp s-a gasit o modalitate mult mai buna pentru a indeparta mirosul neplacut, dar florile s-au pastrat, ele capatatand o alta valoare.

Semnificatia florilor este dublata de expresia vizuala, care este una a simpatiei, durerii si compasiunii pentru familia celui care a pornit pe ultimul sau drum.

A fost o perioada in care practicile funerare implicau selectarea a 6 femei dintre persoanele apropiate decedatului care erau insarcinate cu transportul si aranjarea florilor la cimitir. Ele erau cunoscute ca “doamnele de flori”. Astazi, acest rol nu mai exista si oricine doreste este binevenit sa isi exprime sentimentele, regretele si condoleantele prin aducerea de flori sau coroane funerare.

Semnificatia florilor din coroanele funerare

Fiecare floare are in spate o simbolistica si un mesaj, iar florile potrivite pentru coroane funerare in Bucuresti sau in orice alta localitate a tarii, nu sunt alese intamplator.

Crinul este probabil cea mai populara floare in serviciile funerare, datorita faptului ca simbolizeaza puritatea, linistea si inocenta care au fost readuse in sufletul decedatului.

Crinul pacii sau cala a fost folosit mult timp in ceremoniile religioase, datorita faptului ca floarea reprezinta pacea, inocenta, armonia si puritatea pe care moartea le aduce.

Aceasta floare este asociata cu invierea lui Isus Hristos, si se ofera in special in timpul iernii, simbolizand renasterea care va urma in primavara.

Trandafirul alb are aproape aceeasi semnificatie ca si crinul si se ofera in special in perioada calda, dar nu numai.

Trandafirul roz simbolizeaza dragostea, gratia si aprecierea, in timp ce trandafirul rosu inchis simbolizeaza durerea, iar trandafirii galbeni prietenia. Acestia din urma se ofera de catre prietenii decedatului ca semn al loialitatii.

In coroane funerare Bucuresti se folosesc foarte mult si orhideele, ele fiind asociate cu eleganta de lunga durata si simpatia.

Este o floare exotica care evoca sentimente de reinnoire si puritate si transmite mesajul “te voi iubi mereu”.

Crizantemele sunt destul de intalnite in coroanele funerare, ele fiind asociate foarte usor cu inmormantarile, datorita parfumului. Crizantemele albe simbolizeaza doliul si durerea.

Garoafele simbolizeaza dragostea si admiratia, ele fiind foarte des folosite in coroanele funerare online datorita parfumului dulce de lunga durata. Fiecare culoare de garoafa are o alta semnificatie.

Garoafa rosie simbolizeaza admiratia pentru o persoana draga decedata, cea roz duce cu gandul la amintirea celor morti, albul este pentru puritate si iubire nevinovata.

Fie ca trimiteti o coroana funerara, o cruce funerara sau o jerba funerara, un scurt mesaj de sincere condoleante si regrete poate indulci suferinta celor apropiati decedatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *