De ce să alegi încălzirea pe lemne

Cea mai bună metodă de a-ți încălzi locuința în vremuri friguroase ca acestea, este cu ajutorul centralelor pe lemne. Poți să-ți achiziționezi una de pe centrale-lemne-liepsnele.ro pentru că noi te asigurăm că sunt cea mai eficientă metodă.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi lemnele drept combustibil!

Materialele de biomasă sunt considerate o sursă de energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, deoarece, în ciuda producerii dioxidului de carbon atunci când sunt arse, ele eliberează aproximativ aceeași cantitate pe care o absorb în timp ce cresc. Se estimează că lemnul produce 0,008 kg de CO2 pe kWh, față de 0,198 kg pentru gaz și 0,517 kg pentru energie electrică. Producțiile de biomasă obținute la nivel local sunt chiar mai bune în ceea ce privește emisiile de carbon, deoarece se produce mai puțin carbon atunci când se transportă distanțe mai scurte. Totodată, dacă lemnul este crescut la nivel local, poate promova economia locală.

Folosirea biomasei va reduce dependența de combustibilii tradiționali, cum ar fi gazul și energia electrică. Acestea sunt mai mult supuse cererii la nivel mondial, iar în viitor prețurile lor vor fi probabil mai mari și mai volatile.

Ba mai mult, lemnul de foc produce mai puține gaze cu efect de seră decât toate celelalte opțiuni de încălzire.

Stimularea Energiei Regenerabile este un proiect lansat în primăvara anului 2014 și vă va plăti oamenii pentru a  produce căldură dintr-un sistem de încălzire a lemnului. Sobele pentru arderea lemnului nu sunt incluse în sistem, însă centralele pe lemne da.

Costul net al combustibilului din lemn este mai ieftin decât gazele naturale și cărbunele. Lemnul și deșeurile din lemn sunt disponibile pe scară largă, regenerabile și durabile. În majoritatea zonelor rurale, lemnul de foc gata despicat și uscat este disponibil de la comercianți locali la un preț rezonabil. Dacă oamenii își colectează lemne de foc proprii, costul este pur și simplu propriul lor timp. Se recomandă consumatorilor să utilizeze lemne de foc provenite din păduri și plantații gestionate în mod durabil.

S-a confirmat faptul că lemnul formează o parte naturală a ciclului de carbon și, prin urmare, este considerat regenerabil.

Plantațiile de lemn pot servi și altor funcții ecologice, cum ar fi tratarea apelor reziduale, reducerea desalinizării, controlul eroziunii, habitatului faunei sălbatice și estetica. Este mai eficient din punct de vedere energetic să folosiți lemne de foc în casă decât să alimentați o stație electrică cu biomasă și apoi să utilizați energia electrică pentru încălzirea casei.

Așadar, cea mai bună metodă de a-ți încălzi eficient locuința e cu ajutorul centralelor pe lemne. Lemnul este cel mai eficient combustibil și cel mai la îndemână. Centralele Liepsnele îți oferă și o garanție de 5 ani în cazul în care întâmpini vreo problemă, cât și un ghid complet despre cum funcționează centrala și cum o poți instala.

Cu o singură încărcare de lemn, o astfel de centrală poate avea o autonomie de până la 30 de ore, 30 de ore în care nu trebuie să-ți mai faci griji cu privire la căldură!

1 thought on “De ce să alegi încălzirea pe lemne

  1. Bercescu Reply

    Buna ziua .
    Am achizitionat o centrala de la dvs este foarte buna dat doresc sa stiu daca se merita sa atasez si un puffer langa ea .
    Momentan sunt exagerat de multumit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *