Cum sunt dotate masinutele electrice pentru copii, in functie de varsta?

Daca vrei sa ii faci un cadou frumos copilului tau sau oricarui alt copil, o masinuta electrica este o idee cat se poate de buna. Este adevarat ca este un cadou costisitor, insa poate aduce o doza mare de fericire si o multime de avantaje: mai mult timp in aer liber, mai multa responsabilitate, etc.

Atunci cand achizitionezi o masinuta electrica insa, unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere este varsta celui mici. Exista mii de modele, care mai de care mai interesante, insa nu toate se potrivesc oricarui copil. Producatorii au gandit jucariile pe care le creaza in asa fel incat sa se potriveasca anumitor varste.

Ce dotari au masinutele electrice in functie de varsta celui mic?

  • 0-2 ani. O masinuta pentru copii atat de mici are dimensiuni reduse, este usoara si foarte stabila. Aceasta are o singura viteza si de cele mai multe ori este dotata cu o telecomanda pentru parinti, care pot controla de la distanta ceea ce se intampla.
  • 2-4 ani. La aceasta varsta copiii sunt din ce in ce mai siguri pe miscari, asadar, masinuta pentru ei este mai complexa. Are un volum mai mare, mai multe butoane si uneori chiar si scaun pentru copilot sau pedale. Poate fi controlata in continuare de parinti, insa copilul are si el toate instrumentele necesare pentru a-si controla jucaria. Desi nu circula cu viteza, este bine sa te asiguri ca prichindelul tau are cat mai multe elemente de protectie.
  • 5-7 ani. Complexitatea acestor masini este din ce in ce mai mare. Vei gasi ATV-uri asemanatoare cu cele pentru adulti si masini care emit zgomot de motor foarte aproape de cel al masinilor normale. De asemenea, sunt masini dotate cu faruri LED, cu claxon si cu un motor destul de puternic incat sa permita o viteza de peste 5 km/ora. Poti descoperi si sisteme de suspensie complexe sau sisteme de franare pe disc.
  • 8-13 ani. Cu cat varsta creste, cu atat complexitatea masinilor este mai mare. Pentru aceste varste exista inclusiv masini alimentate pe gaz, cu frana pe disc si suspensie puternica.

Practic, ii poti achizitiona copilului tau o jucarie perfecta, care sa il incante indiferent de varsta pe care o are. Asigura-te ca este sigura, ca are o baterie suficient de mare si ca are modelul pe care copilul il prefera. In rest, tot ceea ce poti face este sa iti vezi copilul fericit.