Cum să alegi o bandă de alergare

Pentru că avem nevoie de cardio atât atunci când dorim să scăpăm de surplusul de kilograme, dar și atunci când dorim să punem masă musculară, banda de alergare este un aparat potrivit pentru fiecare dintre noi, indiferent de perioada de pregătire fizică prin care trecem. Ne putem folosi de acest aparat, de cele mai multe ori, în sălile de fitness, acolo unde fiecare antrenor personal îți va recomanda o sesiune de alergare înainte sau după fiecare antrenament cu greutăți. Cei mai norocoși dintre care își pot achiziționa un astfel de aparat chiar pentru propria locuință, se pot bucura de beneficiile unei benzi de alergare chiar în confortul locuinței.

Câte tipuri de benzi de alergare sunt?

Pentru a face alegerea corectă atunci când dorim să achiziționăm benzi de alergare, trebuie să ne documentăm și să aflăm de câte tipuri sunt acestea, care sunt cele mai bune și care sunt caracteristicile după care trebuie să ne uităm.

La prima vedere ni se va părea că toate benzile de alergare sunt la fel, dar cunoscătorii știu că acestea se împart în trei categorii care le fac mai mult sau mai puțin potrivite pentru nevoile noastre.

  • Benzi de alergare electrice

Acestea sunt cele mai des întâlnite benzi de alergare din sălile de fitness. Chiar dacă au o greutate mai mare și sunt mult mai mari, sunt cele mai potrivite pentru persoanele care doresc să-și monitorizeze progresul de la un antrenament la altul și care doresc să-și diversifice modul în care își desfășoară antrenamentele de tip cardio. Banda electrică poate avea mai multe programe de antrenament, permite conectarea a altor dispozitive precum telefonul sau tableta și sunt foarte rezistente. Această alegere este cea mai potrivită pentru persoanele care doresc să ia cât se poate de în serios această activitate și doresc să facă schimbări notabile în viața lor.

  • Benzi de alergare mecanice

Aparatele mecanice implică mai mult efort și poate fi folosită chiar și atunci când nu avem curent electric. Aceste au la bază mai multe role pe care este fixată banda, dar antrenamentele de tip cardio vor avea intensitatea aleasă de noi prin modul în care pășim și impunem benzii să se miște pe role. După mai multe antrenamente vom observa că acest model de benzi de alergare pot pune mai multă presiune pe glezne, ceea ce poate duce la unele accidentări. Prețul lor este mai mic comparativ cu banda electrică, dar și facilitățile sunt mai reduse.

  • Benzi de alergare magnetice

Aceste benzi nu necesită conectarea la o sursă de curent și au dimensiuni cu mult mai reduce decât o bandă de alergare electrică. Pentru un alergător care practică această formă de mișcare foarte des nu este cea mai bună alegere. Pentru a modifica nivelul la care dorești să-ți faci antrenamentul trebuie să te folosești de un levier. Prețurile acestui produs sunt mai reduse și sunt asemănătoare cu benzile mecanice.

În funcție de nevoile fiecăruia dintre noi putem achiziționa tipul de benzi de alergare care ni se potrivește cel mai bine. Un magazin online precum justfit.ro oferă o gamă variată de produse de cea mai bună calitate, la prețuri accesibile.