Cum poți primi fonduri europene pentru echipamente și servicii digitale?

Dacă ești o întreprindere mică sau mijlocie poți primi finantare pentru achiziționarea unor echipamente și servicii digitale, datorită unui program de fonduri europene aprobat de către guvern.

Acest proiect vizează în principal firmele cu activitatea în sectorul tehnologiilor informațiilor și a comunicațiilor, axându-se pe următoarele activități:

 1. Instruirea atât a angajaților care se vor folosi de către produsele care au fost achizițioane sau implementate, cât și a angajaților care se va ocupa de către mentența produselor care a fost achiziționate sau implementate
 2. Dezvoltarea experimentală și cercetarea industrială
 3. Cumpărarea și/sau dezvoltarea aplicațiilor de software sau a licențelor care sunt imperative implementării proiectului, configurarea și implementarea bazelor de date, migrarea și integrarea diverselor strucuri de date existente, achiziționarea și implementarea soluțiilor de semnătură electronică
 4. Amenajarea centrului de date în care se vor instala echipamentele tehnologiilor și informațiilor
 5. Cumpărarea de hardware din domeniul tehnologiilor și informațiilor (acest lucru incluzând și cheltuielile aferente instalării, configurării și punerii în funcțiune.

Însă nu îți fă griji, doar pentru că firma ta nu face parte din categoria întreprinderilor mici și mijlocii din categoria tehnologiei informațiilor și a comunicațiilor, fiindcă acest proiect are ca scop și digitalizarea IMM-urilor. Așadar, tu poți primi finanțare pentru următoarele proiecte:

 1. Achiziționarea de aplicații informatice specifice pentru persoanele cu dizabilități
 2. Achizționarea soluției de semnătură electronică
 3. Achiziționarea unui nume de domeniu nou (.ro) direct de la furnizorul național
 4. Achiziționarea unui website de prezentare a companiei
 5. Dezvoltarea și/sau achiziționarea aplicațiilor de software și/sau a licențelor care sunt necesare implementării proiectului, configurării și implementării bazelor de date, migrării și integrării diverselor structuri de date deja existente
 6. Realizarea rețelei LAN necesară pentru implementarea proiectului
 7. Achiziționarea de hardware pentru tehnologia informațiilor și a comunicării și a altor dispozitive și echipamente relevante, cum ar fi cheltuielile de instalare, configurare și punere în funcțiune, toate fiind neapărat justificate din punct de vedere al implementării proiectului.

Nu știi dacă te încadrezi pentru a face parte din acest proiect? Contactează Fabrica de Firme și află!