Cum organizezi eficient jucariile copiilor

Inca de cand se nasc copiii lor, majoritatea parintilor isi doresc tot ce este mai bun pentru ei. Fie ca este vorba de produse de calitate, fie ca vorbim de o camera frumos aranjata sau despre cele mai bune alimente, parintii cauta sa le ofere, in principiu, tot ceea ce ei nu au avut, tocmai pentru a incerca sa le faca viata mai frumoasa odraslelor sale. In aceeasi categorie intra, fara doar si poate, capitolul „tabu”, jucariile. Ei bine, jucariile, in ziua de astazi, se gasesc oriunde, existand o gama variata si nu in ultimul rand, existand disponibilitatea imediata. Rari mai sunt momentele, in zilele noastre, cand nu poti sa ii cumperi copilului vreo masinuta de ultima ora, vazuta la tv, pentru ca nu mai este in stoc. Datorita multitudinii de magazine virtuale care se ocupa cu comertul online, jucariile nu mai sunt, in niciun moment al anului o „Fata Morgana”.

Deci ce le ramane parintilor de facut? Sa obtina banii necesari pentru a cumpara jucariile preferate copiilor. Evident, acestea oscilieaza de la parinte la parinte si de la copil la copil. Exista parinti care „se pun la mintea copilului” si le cumpara tot felul de jucarii care sunt abandonate in secunda doi intr-un colt indepartat al camerei deoarece cel mic se plictiseste de ea. Exista insa si parinti care achizitioneaza doar jucarii educative ce au drept scop dezvoltarea copilului in parametrii cat mai superiori. Indiferent despre ce categorie de parinti vorbim, cu siguranta, dupa primii ani de viata, fiecare copil care este iubit si ingrijit cu atentie de catre parinti, va avea in posesia sa, sute sau chiar mii de jucarii.

Pentru a incerca, la un moment dat, sa stopeze aceasta activitatea de cumparare a jucariilor parintii vor apela la tot felul de tertipuri pentru a-i incuraja pe cei mici sa nu se dezica de jucariile pe care le au deja in doatre. Asa se face ca unii dintre ei aleg sa sorteze jucariile in functie de n factori si sa le depoziteze in camere separate. Altii aleg sa ascunda o parte dintre jucarii, iar dupa o perioada sa le scoata din nou la vedere, spre bucuria celui mic, care, uitand de existenta lor, se va bucura extrem de mult.

Nu uitati insa ca, in momentul in care faceti curatenie, sa nu aruncati din greseala tocmai jucaria preferata sau chiar sa o trageti cu aspiratorul. Daca apelati la o firma de curatenie din Craiova, precizati faptul ca exista foarte multe jucarii si ca, intr-o anumita camera, este nevoie de o atentie speciala la curatenie.

Indiferent de modalitatile alese, una dintre problemele parintilor din ziua de astazi este organizarea jucariilor. De obicei cand intri in camera unui copil, vezi, peste tot, jucarii. Cea mai buna modalitate este sortarea lor, alaturi de copil si asezarea in cutii. Existanta mai multor rafturi si etichetarea cutiilor ar face mai usor de accesat fiecare grupa de jucarii, in acest fel si copiii vor fi invatati sa devina mai organizati. In ceea ce priveste plusurile exista o multitudine de rafturi speciale sau sacose cu elestic care pot cuprinde zeci de plusuri. Tot in aceasta categorie pot intra si legourile. In ceea ce priveste masinutele mici, exista o sumedenie de rafturi care mai de care mai inventive pe care se pot depozita. Cautati pe interent diverse idei si, cu siguranta, veti face cea mai buna alegere pentru camera copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *