Cum ii ajutam pe batrani sa se acomodeze la un camin de batrani?

Persoanele dragi din viata voastra trebuie sa se bucure de cele mai bune conditii, chiar daca acestea nu sunt oferite in proximitatea locuintei voastre. Cea mai buna ingrijire a unor seniori poate fi asigurata cu succes de un camin de batrani cu personal pregatit si conditii de ultima generatie.

In momentul in care luati aceasta importanta decizie trebuie sa tineti cont ca este un pas care necesita timp, documentare si cat mai mult dialog cu beneficiarul. Nu este usor ca persoana varstnica sa se desprinda de locuinta in care a trait zeci de ani, iar tranzitia de acasa la camin este extrem de importanta. Tineti cont de starea fizica si psihica a seniorului inainte de a-l caza pe acesta intr-un astfel de centru, beneficiarul trebuie sa inteleaga beneficiile si care sunt argumentele care au condus la aceasta decizie.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un camin de batrani?

Este esential sa purtati o discutie cat mai deschisa cu persoana varstnica despre aceasta tranzitie de acasa la camin. Indiferent de perioada la care va raportati, beneficiarul trebuie sa fie de acord cu aceasta mutare si sa inteleaga de ce este important sa faca aceasta alegere.

Prezinta-i seniorului avantajele cazarii intr-un camin de batrani cu personal specializat. Aici va intalni o multime de persoane cu care poate comunica si isi poate impartasi povestea de viata. Mai mult, va avea intotdeauna asistenta medicala, mese atent gatite si adaptate stilului de viata al beneficiarului, ingrijire permanenta si diverse facilitati de care nu se putea bucura in propria locuinta.

Puteti vizita un camin de batrani inainte de a face tranzitia de acasa la centru pentru a va face o idee despre cum poate trai o persoana varstnica intr-o astfel de locatie. Sunt o multime de idei gresite care s-au conturat in jurul acestor centre, idei care vor fi demontate la prima vizita. Viata de aici este una linistita, adaptata nevoilor varstnicilor, iar personalul este unul atent pregatit si implicat in activitatile de recreere si de petrecere a timpului liber organizate in interesul beneficiarilor.

Alegeti un camin de batrani care organizeaza activitati zilnice, care dispune de conditii la nivelul standardelor europene si despre care beneficiarii actuali au numai cuvinte de lauda. Analizati cu atentie lista activitatilor, camerele si programul beneficiarilor. Cand faceti aceasta alegere discutati cu seniorul despre toate aceste aspecte care ii vor face batranetea mai placuta.

Faptul ca bunicii sau parintii vostri vor fi cazati intr-un centru de batrani nu va impiedica sa-i vizitati ori de cate ori simtiti sa faceti acest lucru. In acest sens puteti alege un camin care sa fie cat mai aproape de locuinta voastra pentru ca distanta sa nu reprezinte un impediment in relationarea cu seniorul.

Tranzitia batranilor de acasa la camin poate fi un proces dificil daca nu tineti cont de toate aceste sfaturi. Comunicarea poate rezolva majoritatea problemelor, persoana varstnica nu trebuie sa se simta abandonata cand faceti acest pas, ci trebuie sa inteleaga ca este o decizie care ii va imbunatati viata in perioada imediat urmatoare.