Cum functioneaza si care sunt regulile unui amanet Bucuresti

Fara indoiala, sunt situatii in viata multor bucuresteni cand banii nu sunt suficienti astfel incat sa acopere totalul cheltuielilor personale si nu numai. Atunci cand bucurestenii nu mai vor sa apeleze la bunavointa familiei si a prietenilor sau in cazul in care vor sa evite strictetea cu care ii trateaza bancile comerciale, o casa de amanet Bucuresti ii scoate imediat din incurcatura. In ziua de astazi, in toata capitala sunt raspandite numeroase astfel de agentii pe care majoritatea bucurestenilor le frecventeaza, unele fiind localizate chiar in cartierele mari, asa cum sunt amanet Unirii si amanet Crangasi. Exista, evident, si unii oameni care se tem de astfel de servicii, tocmai pentru faptul ca nu cunosc rolul acestora si modul lor de functionare, creandu-si astfel o impresie total gresita despre casele de amanet.

            In primul rand, o casa de amanet are un rol important deoarece reprezinta un mijloc rapid, sigur si usor prin care oamenii imprumuta bani oferind drept garantie pe o perioada determinata de timp un bun de valoare pe care il detin, cumpara sau vand obiecte de valoare noi sau utilizate.

            Daca in trecut, un amanet nu lucra decat cu obiecte din metale pretioase, in ultima perioada acesta a inceput sa accepte si sa lucreze cu bunuri extrem de variate, de la telefoane mobile, laptopuri si tablete, si pana la electrocasnice, aparate foto si biciclete.

            Foarte important de mentionat este faptul ca pentru a recurge la serviciile unui amanet, orice doritor trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani. Orice persoana ajunsa la varsta majoratului poate recurge la serviciile unei case de amanet, care se poate legitima, evident, cu un act de identitate.

            Intreg procesul de amanetare este simplu si nu dureaza, de regula, mai mult de 10 minute. Se intocmeste un contract intre doua parti pe o perioada determinata aleasa de client. Perioada contractuala poate sa dureze numai cateva zile, dar se poate prelungi chiar si la luni de zile. In cazul in care clientul a depasit perioada contractuala stabilita si nu a rambursat creditul, el are optiunea de a o prelungi in schimbul unui comision perceput de casa de amanet.

Procedura de evaluare a bunurilor lasate amanet este transparenta si se face direct la fata locului in prezenta clientului. Obiectele de valoare sunt pastrate in siguranta si raman depozitate cu grija in tot intervalul perioadei contractuale. In cazul in care clientul nu a rambursat suma de bani imprumutata initial si nici nu a optat pentru prelungirea perioadei contractuale, atunci casa de amanet isi rezerva dreptul de a pastra bunul primit de la client, intrucat acestuia din urma i s-a oferit o suma de bani pe care nu a inapoiat-o fara sa mai dea semne de colaborare.

Prin urmare, acestea sunt regulile de baza ale unui amanet. Un amanet este genul de afacere care coopereaza in cele mai multe cazuri cu politia in scopul impiedicarii tranzactiilor cu obiecte false sau furate. De aceea, si din aceasta perspectiva, o casa de amanet reprezinta un grad ridicat de incredere pentru toti bucurestenii care se confrunta cu probleme financiare si au nevoie de solutii rapide de finantare.