Cum e să lucrezi la un studio de videochat?

global-models-videochat-bacau

Pentru România secolului 21, videochatul încă a rămas un subiect tabu, un subiect pe care majoritatea oamenilor doresc să-l evite, iar dacă îl abordează, atunci fac tot felul de speculații și presupuneri în necunoștință de cauză.

Ceea ce puțini știu însă, este că România este prima țară din Europa din domeniul videochatului, ca dovadă premiile câștigate de modelele românce de până acum. Industria livecam-urilor a luat avânt în ultimii zece ani și încă de atunci, din ce în ce mai multe tinere își doresc să-și schimbe viața radical și să aleagă acest job.

Dar ce înseamnă, mai exact, videochatul? Cum este să lucrezi într-un studio videochat și ce presupune această meserie? Acestea sunt principalele întrebări care apar, iar noi am încercat să răspundem la ele în rândurile ce urmează.

Cum e să faci videochat?

Înainte de a lua decizia de a-și schimba viața, tinerele își pun deseori această întrebare și vor să știe ce se întâmplă de fapt într-un studio de videochat?

Cred că ar fi bine să începem mai întâi cu exteriorul, cu partea care se vede prima dată atunci când pășești într-un studio.

Orice studio de videochat celebru și care se respectă, dispune de condiții foarte bune .Camerele sunt foarte frumos amenajate și dispun de câte o cameră web și un calculator prin intermediul cărora fetele pot interacționa cu oameni de pe tot Globul.

Cât de legală este această meserie?

Principalele speculații care apar la adresa videochatului, sunt de cele mai multe ori legate de acest subiect, de cât de legală este această meserie.

Răspunsul este simplu: videochatul este o meserie la fel de legală ca orice altă activitate exercitată pe teritoriul României, atât timp cât sunt respectate toate legile țării. Toți banii sunt declarați și sunt plătite și taxele aferente. În Registrul Comerțului este înregistrată la categoria IT.

Este această meserie lipsită de etică?

Atâta timp cât se respectă limita de 18 ani și totul e desfășurat în condiții extrem de legale, acesta este un loc de muncă cinstit, ca oricare altul. Nu implică nicio infracțiune, nicio încălcare a vreunei legi, deci nu este cu absolut nimic lipsit de etică.

În plus, foarte mulți oameni nu știu că videochatul are și secțiunea de non-adult, care implică ca modelul doar să vorbească cu interlocutorul și nimic mai mult.

Cum ar trebui să fie un model de videochat pentru a avea succes?

Un model de videochat de succes nu trebuie să fie neapărat Miss Universe. Majoritatea oamenilor cred că această meserie cere un fizic perfect, fără defecte, 90-60-90 cum s-ar spune.

Firește, și aceste lucruri au importanța lor, însă nu atât de mult ca personalitatea modelului. Un model de videochat de succes trebuie să fie perseverent și serios, să se dedice acestei meserii și să petreacă mult timp în fața ecranului pentru a se putea dezvolta.

Un model de videochat trebuie să fie foarte comunicativ și deschis la nou, sau „open-minded” cum ar spune americanii. Veselia, extroversiunea și entuziasmul sunt alte câteva calități ce nu ar trebui să lipsească nici unui model!

Și nu în ultimul rând, trebuie să fie curajos! Dacă te consideri curajoasă și crezi că un astfel de domeniu ar putea fi pentru tine, atunci ai putea să încerci. Videochatul este o meserie ca oricare alta, pentru toată lumea, trebuie doar să-ți dorești să schimbi ceva în viața ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *