Culoarea trandafirie a vinului Rose

Culoarea trandafirie a vinului Rose

Atunci cand aducem vorba de vinuri, automat ne gandim la luxul unei vieti pline de acasta licoare. Acest lichid este faimos inca din cele mai vechi timpuri, are o istorie legendara deoarece acesta mai este denumit in traditia populara si licoarea magica a zeilor. Vinul Rose reprezinta cea mai eleganta licoare care atinge echilibrul in perfecta armonie intre vinul rosu sic el alb. Vinul Rose este realizat din acelasi tip de struguri ca cel rosu, stiti, acei struguri mov sau negrii sau oricum ii denumiti voi. Diferenta este ca intensitatea acestui vin Rose este trecuta chimic inspre cel alb, reduce intensitatea de dulce din vinul rosu dar aduce si un plus de iubire si romantism vinului alb. Astfel, vinul rose devine acel echilibru aflat in perfecta armonie care tinde cu usurinta spre cazul ideal, este acel echilibru intre eroticul vin rosu cu secul vin alb.

Vinul rose trebuie depozitate in anumite conditii optime de climatizare care sa ii pastreze mereu prospetimea si gustul desavarsit, sa ii mentina mereu tendinta ideala de echilibru in armonie. Exista numeroase mituri despre acest vin dar cel mai bine este sa le distrugeti la un pahar de eleganta dintr-un vin rose achizitionat dintr-un magazin online vinuri. Vinul rose se obtine prin doua metode clasice, prima ar fi stoarcerea strugurilor mov sau negrii fara a se permite infiltrarea in substanta a pigmentilor de culoare aflati dealtfel in coaja boabei de strugure, astfel ca nuanta lui este cea pura de fruct care aduce prin mirosul sau imbaietor aromele primelor zile de toamna din frageda viata. Cea de-a doua metoda este metoda de amestecare a vinului alb cu vin rose pentru a se mentine acea nunata de culoare roz care determina de-altfel si prospetimea lansata de gandul unui vin rose de calitate.

Asadar, indiferent de metoda de creare a acestei licori magice, se preteaza una din variantele descrise mai sus. Cel mai important de retinut este ca eleganta acestui vin este nemaipomenita, nu tine spre seriozitatea vinului alb si nici spre erotismul vinului rosu, el devine exact echilibrul de eleganta intre cele doua oferind tot ce este mai bun din acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *