Contraindicatiile importante pentru vitamina B12

Contraindicatiile importante pentru vitamina B12

Vitamina b12 este cunoscuta pentru beneficiile avute asupra sanatatii organismului uman. Cu toate acestea, nu foarte multi oameni ii cunosc limitele sau modul de administrare. Ca toate vitaminele, aceasta prezinta si contraindicatii. Pentru a te ajuta in acest sens, am pregatit o mica lista de intrebari si raspunsuri ce subliniaza cu usurinta cele mai importante contraindicatii vitamina b12.

Cine nu trebuie sa ia vitamina B-12?

Urmatoarele conditii sunt contraindicate acestui medicament. Consultati medicul daca prezentati oricare din urmatoarele simptome prezentate in randurile de mai jos:

Conditii:

  • Cantitate mica de potasiu in sange
  • Atrofie optica ereditara Leber
  • Gastrita atrofica
  • Dureri puternice ale stomacului reprezentate de istoricul chirurgical al micsorarii acestuia

Alergii reprezentative cazului:

  • Cobalt
  • Cobalamina si derivate

Vitamina B12 este sigura pentru administrarea orala si interna in cazul majoritatii oamenilor. Astfel, vitamina B12 este considerata ideala, chiar si in doze mari pentru cei care necesita consumarea ei prescrisa de doctor cu moderatie.

Precautii si avertismente speciale:

Sarcina si alaptarea: Vitamina B12 este probabil sigura pentru femeile insarcinate sau care alapteaza atunci cand este administrata pe cale orala in cantitatile recomandate. Suma recomandata de consumare pentru toate femeile gravide este de 2,6 mcg pe zi. Diferenta apare in cazu femeilor care alapteaza si trebuie sa nu ia mai mult de 2,8 mcg pe zi.

Plasarea stentului post-chirurgical: Evitati utilizarea unei combinatii de vitamina B12, folat si vitamina B6 dupa administrarea unui stent coronarian. Aceasta combinatie poate creste riscul de ingustare a vaselor de sange si poate aduce efecte nefaste starii de sanatate generala a corpului uman.

Anemia megaloblastica: Aceasta este uneori ajutata prin a fi vindecata cu un tratament bazat in preponderenta pe vitamina B12. Cu toate acestea, poate avea efecte secundare foarte grave. Nu incercati terapia cu vitamina B12 fara asistenta medicala avizata venita din partea unui doctor bun.

Numarul mare de celule rosii din sange (policitemia vera): Tratamentul deficientei de vitamina B12 poate descoperi simptomele de policitemie vera, fiind recomandata excluderea acesteia din dieta zilnica.

Acestea au fost principalele recomandari ce privesc contradictiile importante ale utilizarii vitaminei B12 in corpul uman. Cere sfatul medicului atunci cand doresti sa o folosesti pentru a vedea daca este sau nu nociva pentru sanatatea ta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *