Cele mai întâlnite mituri despre ochelarii de soare

Pentru că ochelarii de soare sunt prezenți în viața noastră sub diferite forme și culori, persoanele care nu sunt documentate suficient cu privire la aceste produse au anumite temeri provocate de mai multe mituri despre aceste accesorii. Multe dintre acestea sunt complet neadevărate, la fel cum sunt și cele 5 enumerate în următoarele rânduri:

Mitul numărul 1 – Lentilele influențează o pereche de ochelari de soare doar din punct de vedere estetic

Lentilele unor ochelari de soare sunt cele mai importante atunci când privim acest accesoriu din punct de vedere practic, deși anumite modele pot schimba complet design-ul acestui produs. Protecția ochilor este asigurată de lentile, nu de rame, iar acest lucru ar trebui să ne motiveze să facem alegerile corecte. 

Mitul numărul 2 – Prețul ochelarilor de soare este dat doar de brand

Acesta este un mit parțial adevărat, dar trebuie înțeles în modul corect. Brandurile cu notorietate din această industrie produc accesorii de înaltă calitate, din produse rezistente, iar prețul de producție este mai ridicat de multe ori decât prețul de achiziție a unor ochelari de slabă calitate. Nu întotdeauna ieftin înseamnă și bun, deci ne putem aștepta la un preț mai ridicat atunci când dorim să cumpărăm un produs de calitate care ne poate asigura protecția împotriva radiațiilor UV.

Mai mult decât atât, niște rame a unor ochelari de soare ieftini care aparțin unui brand sunt mult mai rezistente și flexibile, aspect foarte important atunci când purtăm des acest accesoriu.

Mitul numărul 3- Ochelarii de soare se poartă doar atunci când soarele este foarte puternic

Radiațiile UV sunt prezente chiar și atunci când soarele nu este atât de puternic sau chiar un cer plin de nori. Este important să ne protejăm de cantitatea mare de lumină la orice vârstă, ochelarii de soare nu se adresează doar unei anumite categorii, ci fiecare dintre noi trebuie să se protejeze pe termen lung. 

Mitul numărul 4 – Orice pereche de ochelari de soare ne protejează împotriva radiațiilor

Este o adevărată industrie în spatele acestor accesorii, iar la fel ca în cazul oricărui alt produs, nu toate perechile de ochelari de soare de pe piață sunt de calitate. Atunci când ne alegem ochelarii potriviți trebuie să urmărim un procent de 100% de protecție. Ochelarii de soare cu un preț foarte mic pot fi folosite doar de design, protecția acestora fiind aproape inexistentă.

Mitul numărul 5 – Ochelarii de soare sunt doar pentru design

Așa cum am stabilit în rândurile de mai sus, ochelarii de soare sunt un produs folosit pentru protecția împotriva radiațiilor solare. Faptul că ne pot schimba outfit-ul este doar un bonus care încurajează purtătorii să se protejeze constant de efectele luminii puternice.

Ochelarii de soare sunt niște accesorii absolut necesare persoanelor care petrec mult timp în aer liber, sensibili la lumină sau care doresc să beneficieze de o protecție oculară în cadrul anumitor activități. Dacă ești interesat de o pereche de ochelari de soare de calitate, vizitați site-ul Conga.ro și bucură-te de cele mai bune oferte!