Cele mai importante 5 motive pentru care site-ul tau are nevoie de REDESIGN

Site-ul reprezinta cel mai important element pentru afacerea ta si pentru strategia ta de promovare. Da, poate chiar mai important decat prezenta afacerii tale pe canalele de social media. Site-ul afacerii tale este probabil cea mai importanta coomponenta a business-ului tau. Din acest motiv modul in care acesta este prezentat pentru clientii si vizitatorii site-ului tau este decisiv pentru afacerea ta. Multe afaceri au o prezenta in mediul online insa nu toate comunica efectiv cu publicul tinta. Precum moda, masinile, locuintele si site-urile se pot demoda. Ba chiar am putea spune ca site-urile si tehnologia sunt cele care isi pierd din stralucire cel mai repede. Din acest motiv este important ca site-ul tau sa beneficieze de redesign. Odata ce business-ul tau se bucura de magia redesign-ului vei observa cum modul de comunicare cu vizitatorii si potentialii clienti se va schimba considerabil. Daca site-ul tau este invechit si are functionalitati invechite ai toate sansele sa pierzi o mare parte dintre clienti. De ce acest lucru? Pentru ca cu totii avem incredere in site-uri ingrijite si actualizate in permanenta. Un site fara actualizari si uitat in starea in care a fost realizat la inceput va pierde si din clientii deja existenti, nu va aduce altii noi iar incredere in produse si firma va fi extrem de joasa. Va voi prezenta cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui sa te gandesti daca site-ul tau are nevoie de o gura de aer proaspat adica de redesign.

Este greu de utilizat. Intr-o astfel de situatie peste 88% la suta dintre clienti cel mai probabil nu se mai intorc pe un site unde au avut o experienta neplacuta si este usor sa intelegem de ce se intampla acest lucru. Acum mai mult ca niciodata exista sute de site-uri si multe dintre ele pot fi mai rapide si mai usor de utilizat comparativ cu site-ul tau. Majoritatatea magazinelor online au o gama larga de produse, chat live si posibilitatea de a naviga foarte usor prin site. Cu ajutorul redesign-ului clientii tai se vor intoarce sa achiztioneze ceea ce-si doresc tot de pe site-ul tau.

Are un aspect invechit. Daca site-ul tau are mai mult de 4 ani probabil are ceva probleme ce tin de design. Da, pentru un site 4 ani inseamna mult, pentru ca 4 ani      inseamna mult in mediul online. Foloseste- te de redesign pentru a il pune rapid in functiune si pentru a genera din nou profit.

Site-ul tau nu este responsive. Este oficial si la ora actuala cu totii stim ca cei mai multi utilizatori folosesc telefoanele mobile sau tabletele pentru a cauta       ceea ce isi doresc in mediul online cu mult penste cei ce folosesc un calculator sau un laptop. Nimic nu poate fi mai deranjant pentru un client decat sa-ti gaseasca site-ul si sa fie nevoit sa mareasca fiecare produs pentru a il vedea sau din greseala sa apase pe altceva din cauza dimensiunilor reduse pe care le au produsele. Cu siguranta un client ce trece printr-o astfel de experienta nu se va   mai intoarce si foarte probabil va alege sa cumpere de pe un alt site. Cu un site 100% responsive traficul site-ului tau va creste si astfel iti vei pastra clientii actuali, vei atrage potentialii clienti iar veniturile vor creste si ele.

Nu reflecta profilul afacerii tale. Poate ai un business deja de cativa ani iar profilul afacerii tale si publicul caruia te adresezi s-a schimbat. Poate brand-ul tau a suferit schimbari iar site-ul tau a ramas in urma cu ele. In aceasta       situatie site-ul afacerii tale are nevoie de redesign intrucat intr-o astfel de situatie risti sa pierzi majoritatea clientilor   intrucat asteptarile cu privire la business-ul tau sunt diferite. Mai exact, ceea ce oferi nu este si ceea ce prezinti.

Rata de conversie este scazuta. Scopul business-ului tau este de a creste, de a vinde si de a se dezvolta cu trecerea timpului. Daca in activitatile tale de marketing se        observa o scadere constanta a vazarilor ar putea fi un semn ce-ti indica ca site-ul tau nu este conectat cu audienta ta. Redesign-ul este necesar doar dupa ce vei intelege de ce site-ul tau de confrunta cu aceasta problema. Daca clientii tai ajung pe site si pleaca de cele mai multe ori fara a cumpara inseamna ca exista o  problema cu site-ul tau. Sunt multe instrumente care te pot ajuta sa afli care este problema iar dintre acestea face parte si Google Analytics care o sa-ti ofere date importante care te vor ajuta in acest demers.

In concluzie, un site modern, fresh si intuitiv este cheie catre succesul in business-ul online. Desi nu este nevoie ca site-ul tau sa beneficieze de redesign in fiecare an este important sa-ti dai seama daca problemele pe care le intampini  se pot rezolva cu ajutorul redesign-ului si daca aceasta este cauza pentru care afacerea ta stagneaza.