Cand ai nevoie de un aparat dentar si ce model sa alegi de la o clinica stomatologica din Bucuresti?

clinica stomatologica Bucuresti
clinica stomatologica Bucuresti

Orice persoana isi doreste sa aiba dantura sanatoasa! Cu toate acestea, uneori, dintii se pot inghesui sau pot forma spatii mari. Intr-o astfel de situatie, este necesar un aparat dentar. Acest dispozitiv aplica presiune pentru a indrepta zonele afectate si pentru a le alinia in directia potrivita.

Totusi, fiecare model este diferit si trebuie sa alegi unul potrivit pentru nevoile personale. Iata cum sa determini cea mai potrivita solutie atunci cand apelezi la o clinica stomatologica Bucuresti pentru un tratament complet!

Aparatul trebuie sa fie fix sau mobil?

Aparatele dentare fixe sunt preferate de multi pacienti, deoarece au mai multa acuratete. Elementele care caracterizeaza un asemenea dispozitiv sunt bracketurile care se lipesc pe dinti si arcurile sub forma de sarma. Datorita acestora, se poate simti un disconfort la inceputul tratamentului. Din fericire, durerea dispare in majoritatea situatiilor dupa primele zile.

In cazul copiilor cu dinti de lapte, ti se poate recomanda un aparat dentar mobil atunci cand vizitezi o clinica stomatologica din Bucuresti. Acesta este alcatuit dintr-un material de plastic, care poate fi creat in mai multe culori.

Dupa cum sugereaza denumirea, dispozitivul se da jos pentru igienizare si nu este neaparat obligatoriu sa ramana purtat in permanenta. In schimb, acesta se poarta la mese si in timpul serii sau in functie de alte indicatii ale medicului dentist.

Cate tipuri de aparat dentar exista?

Aparatele dentare de la o clinica stomatologica din Bucuresti pot avea aspectul diferit, acest lucru fiind influentat de partile in care sunt lipite bracketurile. Desi in majoritatea cazurilor acestea raman in fata, se pot amplasa si in mod opus. Astfel, cei care tin foarte mult la estetica zambetului au parte si de acest avantaj.

Modelul metalic este cel mai popular, datorita faptului ca are costul redus si isi dovedeste eficienta in timp. O alta optiune pe care o ai la dispozitie este aparatul dentar ceramic. Acesta are bracketii transparenti, fiind foarte asemanatori cu culoarea dintilor.

De asemenea, prezinta un nivel superior de rezistenta in timp, iar ligaturile sale elastice se pot schimba usor. In cazul in care nu-ti doresti ceramica, poti opta pentru safir. Un astfel de aparat de la o clinica stomatologica Bucuresti are un design similar, deoarece este vorba de un material translucid.

Cat de eficient este aparatul incognito?

Spre deosebire de celelalte modele, un aparat incognito este montat in intregime pe fata interioara a dintilor. Prin urmare, nimeni nu poate observa faptul ca-l porti. Bracketurile au dimensiunile reduse si se produc cu ajutorul unei tehnologii care scaneaza suprafata arcadei si creeaza un set personalizat pentru fiecare pacient.

Pretul pentru acest produs este unul ridicat, deoarece ai parte de o experienta premium. Materialele utilizate sunt mai scumpe, iar montarea devine o operatiune mult mai complexa, ce necesita o specializare.

Ce clinica stomatologica din Bucuresti sa alegi pentru acest tip de tratament?

In primul rand, tine cont de experienta si pregatirea profesionala a specialistilor in domeniu. La o clinica premium, asa cum este www.dentalexcellence.ro, fiecare pacient se bucura de un mediu placut si poate construi o relatie cu medicul, bazata pe incredere si respect reciproc.

Aici beneficiezi de tratamente moderne si durabile, create dupa cele mai inalte standarde de calitate. Instrumentele de ultima generatie, impreuna cu dotarile ultramoderne ale clinicii te ajuta sa ai parte de rezultate pe masura asteptarilor!