Ce dificultati vei intampina la prima folosire a unei motocoase

Pentru a tunde iarba din curte ai la dispozitie mai multe utilaje care te vor ajuta sa realizezi mai bine si mai eficient aceasta activitate: poti alege o motocoasa, o motocositoare sau o masina de tuns iarba, fiecare dintre ele cu specificatiile sale. Chiar daca aceste utilaje sunt special concepute pentru a inlesni munca gospodarului, la prima folosire pot sa para greu de manevrat.

Important este sa ai rabdare si sa constientizezi ca dupa mai multe folosiri nu iti va mai parea atat de greu. Exista foarte multe persoane care sustin ca vechile instrumente sunt mai usor de folosit tocmai din aceasta cauza. Le-au incercat, iar prima data li s-au parut greu de folosit. Au refuzat sa le mai foloseasca si s-au intors la vechile obiceiuri. Nu aceasta este calea corecta. Orice obiect nou pe care il folosesti la inceput ti se pare greu de folosit. Asa cum stim de mici, repetitia este mama invataturii.

Dupa mai multe utilizari, utilajul iti va parea chiar usor de folosit. De pilda, daca vei trece de la coasa sau de la o masina de tuns iarba la o motocoasa este posibil sa intampini cateva dificultati. Mai intai, poate ti se va parea greu de manevrat. Unele motocoase vin echipate cu un ham pentru sustinere, altele fara. Cele cu ham evita aceste situatii, insa cele fara ham trebuie sustinute de catre tine. Nu sunt grele, insa e nevoie de putina indemanare.

Mai mult decat atat, motocoasele taie iarba cu ajutorul unui fir din plastic care este invartit la o viteza foarte mare. Viteza permite taierea firului de iarba instant. Insa la prima folosire acel fir iti poate da batai de cap deoarece daca loveste in alte obiecte mai tari cum ar fi pietre, balustrade sau sarma ghimpata, firul se rupe si trebuie prelungit de fiecare data la o anumita dimensiune. De asemenea, daca este prea lung, acesta este mult mai predispus spre rupere.

O alta problema pe care o poti intampina poate fi legata de cablu. Sunt motocositoare care functioneaza pe baza de curent, iar in astfel de cazuri este necesara manevrarea unui cablu de alimentare pe parcursul tunderii ierbii. Oricum, incepand cu a doua utilizare a unui astfel de utilaj, lucrurile vor parea din ce in ce mai simple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *