Cantecul ce ne indeamna sa comandam flori

Si acum o tin minte pe bunica fredonand cantecul Angelei Similea:
„Daca-n fiecare zi am primi in dar floare,
Am fi mult mai buni se pare, si mai luminosi am fi!”
Poate ca din cauza asta imi placea sa darui flori – la inceput mamei si bunicii, apoi fetelor care-mi placeau… Florile pe care le daruiam in copilarie si adolescenta erau insa de furat. Le furam din parc, din spatele blocului vecin, din rondul din intersectie… Si de cate ori n-am luat-o la goană in ultimul moment, fugarit de vreun paznic zelos, pentru a-mi scapa pielea! Devenise un fel de sport – unul pasionant, tocmai pentru ca era riscant…

Trebuie sa recunosc ca la inceputul relatiei noastre, i-am oferit iubitei mele un buchet mare făcut din flori de furat (din parc) si culese (de pe camp, din padure). Am cules si niste ferigi si am facut un aranjament floral cat se poate de reusit, mult mai frumos decat majoritatea celor care se gaseau de cumparat. Dupa ce m-a sarutat, si a sarutat si buchetul, Viorica m-a tras de par si de urechi, punandu-ma sa-i promit ca nu mai ies noaptea la furat de flori, riscand sa ma aleg cu o amenda „sau ceva mai rau”. Cum „nu mai sunt nici copil si nici adolescent” (dupa cum zice ea), a trebuit sa ma las de sportul asta care, dupa o anumita varsta, devine cam ridicol”.
Dar pentru in trebuie sa-i arat fetei pe care o iubesc ce simt pentru ea, a trebuit sa gasesc o alta solutie de a-i darui flori: comanda flori Bucuresti.

E o florarie pe cinste, zau asa! De ce zic asta? Mai intai, pentru ca oriunde-ai fi, poti comanda flori la orice ora.
Orice fel de flori: trandafiri, garoafe, lisianthus, anthurium… Flori grupate dupa sentimente, dupa culori, dupa ocazii. Flori de toate culorile: rosii, roz, albe, galbene, portocalii, albastre – de astea gaseam si eu prin parcuri cand ma duceam la furat, copil si adolescent fiind. Dar flori mov (altele decat liliacul), ciclam, de culoarea bananei si bordo, nu gaseam! Cat despre orhidee si alte flori exotice, pe astea le vedeam doar in timbre… si la Teleenciclopedia! In plus, aici florile sunt intotdeauna proaspete, pentru ca sunt mereu tinute in apa, chiar si in timpul transportului, care se face in masini speciale, cu temperatura atent controlata. Si ce-mi mai place la ei este faptul ca langa buchetele de flori comandate pot adauga o felicitare, un tort, o sticla de sampanie si chiar un ursulet de plus.

Si mai conteaza si felul in care sunt combinate si prezentate florile. Putini sunt florarii care au gust!

Iar cand fata pe care o iubesc primeste un cos cu flori sau un aranjament floral mai aparte si este chemata la usa apartamentului, in fata casei sau in fata blocului, surpriza este cu atat mai placuta, pentru realizeaza ca tin intr-adevar la ea.

Iubita mea cea cu nume de floare e nascuta primavara – de ziua ei, gradinile sunt pline de ghiocei, zambile, narcise si lalele. Versurile lui Toparceanu mi se par special dedicate pentru Viorica mea:

„Sus prin crangul adormit,

A trecut in taină mare, De cu noapte, risipind

Siruri de margaritare

Din panere de argint,

Stol balai

De ingerasi,

Cu alai

De toporasi.

Primavara, cui le dai?

Primavara, cui le laşi?”

Bineinteles ca iubitei mele cu ochi viorii, pentru ca i se cuvin de drept! De cate ori nu ne-am bucurat impreuna ca iarna, care – tot vorba lui Toparceanu – ne ingheata nasul si picioarele a trecut, in sfarsit!

„Primavara, din ce rai

Nevisat de pamanteni

Vii cu mandrul tau alai

Peste cranguri si poieni?”

Si… ce alai mai mandru se poate imagina decat colectia de aranjamente florale de la Flori Bucuresti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *