Bijuterii vintage din aur și argint, sau poate antice ?

Bijuterii vintage din aur și argint, sau poate antice ? Dar ce sunt bijuteriile vintage și cum le deosebim de cele antice? Așadar, să vedem care este diferența.

Bijuterii vintage de aur si argint

Așadar, bijuteriile ar trebui să aibă cel puțin 20 – 30 de ani vechime pentru a fi considerate vintage. Acest termen poate fi atribuit oricărei bijuterii de dinainte de 1990. Vintage este probabil termenul cel mai comun dintre cele trei, deoarece cuprinde o colecție mare de perioade în care bijuteriile au fost produse în masă.

Este un inel de aur sau argint de logodnă din anii 1800 considerat vintage? Din punct de vedere tehnic Da. Deși, în loc să clasifice inelul ca vintage, majoritatea dealer-ilor vor numi inelul antic, astfel încât să poată evidenția cât de vechi este inelul.

Cum rămâne cu inelul de logodnă al bunicii din anii 1940? Acesta poate fi considerat un inel de logodnă vintage.

Bijuteriile Antice

Bijuterii de aur și de argint antice sunt bijuteriile care au aproximativ 100 de ani sau chiar mai mult. Multe piese din anii 1920 sunt acum considerate antice, în special cele realizate în prima parte a secolului. Atunci când o bijuterie este numită „antică” de către un dealer de încredere, puteți fi siguri că bijuteria este foarte veche.

Cu toate acestea, aveți grijă la termenul „stil antic” care este un alt indicator pentru bijuteriile imitații. De oricâte ori cuvântul „stil” este folosit pentru a descrie o bijuterie care pare să fie veche, dar nu există altă mențiune despre vârsta exacta a bijuteriei puteți avea unele îndoieli cu privire la autenticitatea bijuteriei și este bine să fiți prudent pentru a nu achiziționa din greșeală o bijuterie imitație. Când aveți îndoieli, contactați un expert în care aveți încredere pentru a vă ajuta să evaluați bijuteria cu care aveți de-a face. Și pentru a face lucrurile mai ușoare, vă recomandăm călduros site-ul ArtAntik.ro, un magazin online de antichități unde aveți posibilitatea de a achiziționa bijuterii originale și de asemenea, de a beneficia de o evaluare a celor pe care le aveti.