Beneficii si avantaje externalizare IT

In ultimii ani, externalizarea IT a intrat ferm in viata economica a societatii si a relatiilor de afaceri. Utilizarea serviciilor tertilor pentru a rezolva problemele din cea mai larga gama de tehnologii informationale poate fi numita o tendinta a timpului nostru.

Beneficii si avantaje

  • Servicii de calitate superioara la un cost relativ scazut.
  • Capacitatea unei companii de a rezolva toate sarcinile necesare pentru crearea si intretinerea infrastructurii IT.
  • Serviciile de abonament in domeniul IT usureaza gestionarea tuturor problemelor legate de computere, software, securitatea informatiilor si upgrade-uri.
  • Serviciu neintrerupt.

Ce este externalizarea IT

Externalizarea IT este refuzul de a angaja specialisti in computere si tehnologia informatiei ca personal al unei companii, ci doar o invitatie la o firma specializata, fie o singura data, fie pe baza unui serviciu permanent cu abonament.

Te ajuta sa economisesti bani rezultati din productia de masa intr-o companie de computer,  in comparatie cu munca manuala a unui administrator de program sau programator cu norma intreaga.

O companie IT isi construieste afacerea in extinderea sectorului de servicii si, datorita numarului mare de clienti obisnuiti, poate imbunatati si reduce costurile serviciilor.

Specialistii unei companii de externalizare IT se ocupa in mod constant de o varietate de echipamente si de cazurile practice de intretinere si reparatii. De aici acumularea rapida de experienta profesionala.

In cazul serviciului cu abonament, expertul in externalizare IT insoteste echipamentele si software-ul firmei clientului in formatul “home doctor”. O buna cunoastere a hardware-ului si a software-ului reduce reparatia si timpul de nefunctionare. Compania IT specializata, stabileste relatiile cu furnizorii si, prin urmare, poate reduce costurile de upgradare a componentelor si software-ului pentru clientii sai.

Administratorul de sistem se poate imbolnavi si in acest caz, va trebui sac hemi un specialist din afara. In compania de externalizare IT exista multi specialisti care il pot inlocui.

Cum se a alege o companie de externalizare IT

In mod ideal, compania de servicii ar trebui sa fie selectata in faza de proiectare initiala si crearea infrastructurii IT a companiei. Comanda o infrastructura completa de afaceri la cheie cu setarea ulterioara a serviciilor de abonament. Cu o astfel de abordare integrata, poti obtine beneficii maxime din partea IT-outsourcing-ului. Cu o astfel de abordare, externalizatorii incep sa trateze compania deservita, ca fiind creierul sau sucursala lor. Desigur, nivelul de serviciu va fi mult mai mare decat atunci cand se solicita o singura data pentru reparatii si prevenire.

Cu un serviciu constant de abonament, compania de externalizare IT devine interesata in minimizarea accidentelor. La urma urmei, cu atat mai des se deterioreaza ceva la firma clientului, cu atat mai mult timp de lucru se cheltuie cu expertii in reparatii. Toate acestea vor reduce profitul unei companii de externalizare IT.

Compania de servicii este interesata sa primeasca plati nu pentru numarul de reparatii, ci pentru operarea neintrerupta a echipamentelor si a software-ului supravegheat.

O solutie inovatoare in domeniul externalizarii IT, sunt tehnologiile si serviciile cloud. Prin servicii cloud se inteleg o gama larga de oportunitati primite de clienti intr-un format de la distanta.

Dezvoltarea tehnologiei informatice de astazi a condus chiar si la intretinerea cloud a computerelor. Specialistii din centrul de service vin fizic, numai atunci cand este necesar sa se inlocuiasca piesele defecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *