Ascensoare simetrice sau asimetrice?

Atunci cand sunt achizitionate elevatoare persoana care il cumpara ar trebui sa stie ca aceste modele de elevatoare pot fi atat simetrice cat si asimetrice. Un elevator doua coloane  asimetric are anumite particularitati specifice care ar trebui explicate.
Bratele frontale mai scurte pot fi pozitionate intr-o configuratie asimetrica de ridicare doar daca sistemul lor de prindere a fost ridicat suficient de mult astfel  incat sa permita celor doua brate fata sa treaca pe langa placa de sustinere atunci cand se deplaseaza spre partea din spate a vehiculului. Daca bratele au fost ridicate mai sus, atunci tampoanele de ridicare pot fi prea mari pentru se potrivi cu partea inferioara a mai multor vehicule joase sau sau de inaltime medie.

Termenul simetric se poate aplica atat bratelor, cat si coloanelor unui ascensor. Bratele simetrice pot fi extinse sau colapsate astfel incat toate cele patru brate sa aiba aceeasi lungime. Se pot regla bratele simetrice pentru a deveni oarecum asimetrice, dar bratele simetrice sunt concepute in primul rand pentru a ridica vehiculul pe partea din mijloc. Daca sunt ridicate camioane, camionete sau orice tip de vehicul “mai lung” cu o “incarcatura” in spate, atunci metoda simetrica de ridicare este metoda preferata.

Coloanele simetrice sunt instalate astfel incat mijlocul coloanelor sa fie pozitionat la acelasi nivel pentru a obtine cea mai mare cantitate de spatiu de miscare. Latimea interioara a ascensoarelor simetrice permite accesul usor in interiorul sau in afara unui vehicul.
Configuratiile bratului de ridicare include elemente simetrice, asimetrice sau brate care ofera o combinatie de ambele (asimetrice / simetrice) sau chiar brate super-simetrice.
Inaltimea superioara a elevatoarelor cu 2 coloane ofera mai multa stabilitate decat alte sisteme de elevatoare mai vechi. Acesta este un motiv foarte important pentru care ar trebui folosite numai elevatoarele cu 2 coloane pentru ridicarea vehiculelor mai grele intr-o configuratie asimetrica.
Greutatea unui vehicul trebuie sa fie distribuita uniform pe un elevator. Operatorul trebuie sa-si aminteasca faptul ca, daca vehiculul este ridicat, fie intr-o configuratie simetrica fie intr-una asimetrica, greutatea vehiculului trebuie sa fie distribuita uniform pe fiecare dintre cele patru brate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *