Amenajarea bucatariei intr-un stil artistic

Ideile pentru amenajarea unei bucatarii intr-un stil artistic sunt multe, insa este foarte important sa il alegi pe cel care te avantajeaza pe tine. Acesta trebuie sa iti ofere suficient de mult loc in incapere, folosindu-te de elementele sale decorative pentru a crea o ambianta cat mai placuta, fara a uita de utilitatea achizitiilor pe care le incadrezi in camera. Un nou trend si-a facut aparitia in ceea ce priveste bucatariile. Pe langa functionalitate, acestea trebuie sa arate intr-un anumit fel care sa te reprezinte, spre exemplu bucatarii moderne. Gaseste-ti propriul stil si foloseste-te de configurator mobila de bucatarie pentru a vedea daca intr-adevar ti se potriveste.

Bucataria in stil modern

Amenajarea unei bucatarii intr-un stil modern este alegerea perfecta pentru persoanele cu un stil de viata activ, care petrec destul de putin timp acasa. Avand o agenda zilnica foarte incarcata, bucataria devine un loc in care iti petreci din ce in ce mai putin timp, aceasta avand atat strictul necesar, cat si unele elemente decorative. Optand pentru un astfel de design, trebuie sa te axezi pe piese de mobilier cu un aspect cat mai simplu, gama cromatica nefiind limitata. O bucatarie amenajata intr-un stil modern presupune foarte multa simplitate, atat in modelul pieselor de mobilier, cat si in amplasarea cat mai organizata a elementelor cheie regasite in camera. Elementele de decor care se integreaza cel mai bine in imaginea de ansamblu sunt realizate din combinatii de sticla, inox, si diverse aliaje din metale comune, ori placaje din marmura sau lemn laminat.

Bucataria in stil rustic

Stilul rustic este perfect pentru persoanele care iubesc natura si isi doresc un mediu cat mai intim, aceasta categorie regasindu-se in majoritatea cazurilor in zonele muntoase. Amenajarea bucatariei preia foarte multe elemente stilistice din design-ul pe care il are aspectul locuintei. Accentul se pune pe nuante de maro, cu tonalitati inchise, avand ca material folosit predominant lemnul masiv, iar pentru decoratiuni folosindu-se pietre cu diverse proveniente. Simplitatea pe care stilul rustic o impune se regaseste in elementele decorative care contin in majoritate, pattern-uri inspirate din natura.

Bucataria in stil minimalist

Stilul minimalist este potrivit oricarui tip de bucatarie, indiferent de dimensiunile pe care le are, deoarece acesta presupune crearea unui design simplu, in care sa fie integrate doar elemente care au un uz practic. Imaginea de ansamblu este foarte organizata si echilibrata, fiind formata din piese de mobilier cu un aspect simplu, fara elemente decorative.

Bucataria in stil vintage

Amenajarea bucatariei in stilul vintage presupune realizarea unui design interior complex, in care se regasesc piese de mobilier din lemn masiv cu finisaj de eleganta, avand o paleta cromatica orientata inspre nuante de alb si maro, dar mai ales cu variatii de culori pastelate, cu detalii deosebite, realizate manual in materialul din care este fabricat produsul.

Aceste 4 stiluri sunt cele mai cautatea si implementate de majoritatea oamenilor care aleg sa-si puna amprenta in propria casa.