Alegerea unui carusel pentru patut

Un carusel muzical pentru patut este considerat a fi un ajutor pentru copil, de aceea atunci cand alegeti un astfel de carusel, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri, astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai buna. Caruselul trebuie sa-l ajute pe cel mic sa treaca prin toate stagiile dezvoltarii. Desi la inceput, bebelusul are nevoie de un carusel cat mai simplu, este de preferat ca dupa sase luni, acesta sa fie schimbat cu unul mai colorat si cu mai multe lumini.

Atunci cand vine momentul sa mearga la culcare, bebelusul nu se va mai simti singur cu o asemenea jucarie. Cel mai bun carusel patut bebe pentru primele luni este unul ce prezinta culorile de baza si anume albastru, alb si rosu. Ar fi mai bine ca cele cu animalute colorate strident sa fie pe cat posibil evitate.

Avand la dispozitie o asemenea jucarie, bebelusul nu se va mai simti singur atunci cand trebuie sa mearga la culcare. Pe piata de profil se gasesc diverse carusele muzicale realizate din materiale non-toxice. Aceste carusele sunt atragatoare pentru cei mici. Caruselul muzical este apreciat pentru faptul ca dezvolta abilitatile vizuale ale bebelusului. Atat melodia placuta, cat si miscarea figurinelor confera celui mic o stare de calm, aceasta miscare asigurandu-i un somn linistit.

Bebelusul este fortat de un astfel de carusel sa se concentreze asupra unui obiect si sa-l urmareasca cu privirea. El va fi fascinat de catre combinatia de miscari circulare si repetitive. Un astfel de carusel il poate aduce pe bebelus mai aproape de lumea muzicii, dezvoltandu-si abilitatile muzicale.

Bebelusul isi dezvolta si perceptia spatiala, dar si abilitatea de a organiza si percepe obiectele in spatiu. Panoul de comanda are 4 butoane, acestea fiind folosite ca un centru de activitate muzical. Bebelusul este incurajat sa apese butoanele pentru a primi diferite raspunsuri muzicale. El se va familiariza cu relatia dintre cauza si efect.

Unele caruseluri sunt prevazute si cu o lumina de veghe placuta pe cutiuta muzicala, de aceea aceasta va fi pe placul celui mic. Bratul pivotant se va misca foarte usor dintr-o parte in alta. Panoul de comanda este prevazut cu melodii, dar poate fi folosit si de catre copiii cu varsta peste 5 luni.

Fiecare carusel de acest fel este echipat si cu jucarii simpatice, care vor atrage atentia celui mic. Caruselul muzical dezvolta simturile, dar si limbajul, precum si comunicarea. Exista mai multe carusele pe piata din care sa alegeti.