Alegerea unei cazi de baie

Fie ca va doriti o cada de baie pentru a va spala, sau o cada de baie pentru a va relaxa sau o cada freestanding care sa impresioneze,  alegere acesteia este fara doar si poate una foarte importanta. Cada de baie potrivita poate sa imbunatateasca aspectul baii si chiar functionalitatea acesteia. Daca este intretinuta asa cum trebuie, puteti sa va bucurati de ea ani buni.

Ganditi-va la necesitatile dvs si a familiei in momentul in care va hotarati sa achizitionati o cada de baie. Cand va hotarati sa alegeti o noua cada, primul lucru la care sa va ganditi este daca vreti sa inlocuiti cada actuala sau daca doriti sa renovati complet intreaga baie. Daca v-ati hotarat sa renovati intreaga baie, aveti nenumarate optiuni, dar ar fi bine ca inainte sa concepeti un plan pentru a nu da gres.

De asemenea ar trebui sa va ganditi si la functionalitatea cazii, atat in momentul de fata cat si in viitor. O familie numeroasa cu copii, are nevoi diferete fata de o persoana varstnica, care trebuie sa ia in considerare si problema mobilitatii. Unele cazi sunt multifunctionale, folosite pentru a va spala atat membrii familiei cat si animalele de companie, de aceea trebuie sa alegeti cu grija cada potrivita pentru dvs.

Un aspect foarte important in alegerea unei cazi de baie este spatiul de care dispuneti. Dimensiunea baii s-ar putea sa va limiteze alegerile in special daca locuiti intr-un apartament. Astfel ar trebui sa va orientati catre o cada cu dimensiuni mici la care puteti monta deasupra un panel de dus, pentru a beneficia atat de dusuri rapide cat si de o baie relaxanta.

Daca aveti o baie cu dimensiuni generoase aveti o mai mare libertate in alegerea unei cazi. Puteti alege o cada freestanding pentru un aspect luxos, o cada cu hidromasaj pentru un spa chiar la dvs acasa, sau o cada simpla dar cu forma inedita. Faptul ca dispuneti de un spatiu generos, va permite sa alegeti locul in care doriti sa montati cada.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont in momentul in care v-ati hotarat sa achizitionati o cada de baie, este bugetul de care dispuneti. Desigur ca o cada de calitate realizata dintr-un material rezistent in timp, va avea costuri suplimentare, dar este o investitie ce se merita.

In functie de bugetul de care dispuneti, puteti alege dintr-o varietate de materiale. – Cazile din fibra de sticla, probabil cea mai economica optiune, acestea sunt extrem de usoare dar nu atat de durabile. Sunt usor de curatat dar au o suprafata destul de alunecoasa.

Cazile din acril, o alternativa foarte populara, mai scumpe fata de cele din fibra de sticla, dar au o durabilitate mai mare in timp si retin caldura mai bine.

Cazile de fonta, un material gros ce retine zgomotele si mentine temperature apei. Dezavantajul unei astfel de cazi, la fel ca si in cazul celor de marmura, este ca necesita o structura de sprijin.

Cazi freestanding si aici le facem o categorie separate deoarece in ultimii ani sunt din ce in ce mai populare si mai cautate de catreclienti.

Pentru a face o alegere cat mai potrivita, nu ezitati sa consultati un specialist sanitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *