Alege vizibilitatea

Ţi-ai dorit dintotdeauna să te tunzi, dar părul lung a fost, din păcate, singura opţiune validă pentru tine? Pentru că funcţioneză excelent în a-ţi masca imperfecţiunile urechilor de care nu ai fost niciodată prea încântată, de când te ştii. Iar dacă în copilărie măcar înduioşai toate mămicile din parc, la maturitate duioşia nu te-a mai protejat prea tare. Aşa că ai ales invizibilitatea care să o facă. Dacă nu a ta, atunci măcar a urechilor. Iar dacă părul a fost un aliat fidel în această misiune, nu a fost la fel şi pentru simţul tău estetic. Ei bine, otoplastia poate fi o corecţie care să rezolve ambele probleme. Apelând la otoplastie disconfortul faţă de aspectul urechilor tale va dispărea odată pentru totdeauna, iar look-ul tău general poate lua orice formă îţi doreşti. Indiferent că vrei să te transformi într-un retrosexual charmant şi încrezător sau într-un metrosexual îngrijit şi mereu în pas cu ultimele tendinţe, poţi oricâd să faci orice schimbare. Eliberându-te de povara imperfecţiunilor care te-au agasat non-stop până acum, poţi renunţa nu numai la aerul boem al părului lung, dar şi la invizibilitatea pe care ai întreţinut-o în tot acest timp.

Exteriorizează-te prin otoplastie

        În general, atunci când ne confruntăm cu o imperfecţiune a propriului corp, alegem, într-o formă sau alta să o mascăm, să o facem să fie cât mai imperceptibilă cu putinţă. Dar nu realizăm, sau chiar dacă o facem ne împăcăm cu ideea că odată cu această mascare şi imperceptibilitate, alegem simultan şi un oarecare grad de invizibilitate publică. Tocmai pentru că imperfecţiunile ne stingheresc, curajul şi îndrăzneala afirmării publice sunt şi ele ştirbite de micile defecte fizice. Pentru că unul dintre efectele psihice ale acestora este neîncrederea în sine, întreaga noastră conduită socială are de suferit. De la comportamentul distant şi interiorizat până la cel de evitare care, de cele mai multe ori, ne determină să nu confruntăm problemele ci să le evităm. Iar atunci când această practică se repetă mult timp devine obişnuinţă, însă otoplastia te poate ajuta să îți recapeți încrederea de sine și să revii la vechile tale obiceiuri.

Încet-încet, activităţile solitare ajung să fie preferate celor sociale şi interiorizarea devine parte activă în procesul de a ne face nevăzuţi pentru ceilalţi, ceea ce, evident, este un preţ prea mare de plătit. Şi chiar dacă apelăm la artificii precum cel al părului lung pentru a masca defectele native, acestea nu dispar şi, deci, nici problema de fond. Chiar dacă o camuflare eficientă reduce disconfortul, comportamenul de evitare şi retragere nu dispare. Pentru că ştii foarte bine că există magie, nici măcar la adăpostul unei poadoabe capilare impresionante. Dar există profesionalism şi talent, iar acestea pot fi la fel de magice. În special când vine vorba despre cele ale medicilor chirurgi ai Clinicii Eliade.

Intervenţia acestora te va scăpa fără magie, dar ca prin magie de toate problemele pe care ai fost nevoit să le suporţi de-a lungul timpului. Nu numai că te vei putea tunde şi aranja aşa cum îţi doreşti de ani buni de zile, dar vei putea să îţi refaci viaţa socială şi să te bucuri de toată vizibilitatea de care ai nevoie. Pentru că aceasta este misiunea profesioniştilor de la Clinica Eliade, să îţi redea vizibilitatea. Alege-o şi fă ce vrei din ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *