A meritat investiția in centrală Stropuva?

Atunci când facem investiții însemnate, ca de pildă când cumpărăm o centrală termică pe combustibil solid, vrem să fim siguri că nu dăm banii pe o un lucru de calitate scăzută și că beneficiem de maximum de beneficii.

Înainte să-mi achiziționez centrala termică, am petrecut foarte mult analizând piața și studiind majoritatea modelelor disponibile în România. În final, am ajuns să-mi achiziționez centrala Stropuva S10U. De ce am ales marca Stropuva? Pentru că,  în viziunea mea, oferea cel mai bun raport calitate preț de pe piață la acest moment.

Specificații tehnice

ardere-tip-lumanare-centrala-stropuvaO să încep cu câteva specificații tehnice despre centrala mea. În primul rând, are o putere de 10 kW ceea ce înseamnă că poate încălzi o suprafață de la 50 până la 100 metri pătrați, capacitatea combustibilului este de 135 dm cubi, cantitatea maximă de lemn pentru foc este de 25 kg,  cantitatea maximă de peleți 80 kg, cantitatea maximă de brichete 30 kg și cantitatea maximă de cărbune 75 kg.

Durata de ardere cu o încărcătură de peleți este de la 24h la 96 h, iar cu o încărcătură de cărbune de la 32 h până la 130 h.

Lungimea lemnului pentru foc ar trebui să fie de aproximativ 35 cm, cantitatea de apă din cazan este de 22 l, eficiența într-un procent de 86,8 %, presiunea instalată a valvei de protecție este de 1,5 bari, debitul de apă caldă este de 250 l/h, temperatura apei în cazan 85 grade Celsius și o greutate de 196 kg.

Ce avantaje am avut de pe urma folosirii acestei centrale?

În primul rând, această centrală are o autonomie extrem de mare lucru care mi-a ușurat munca însemnat. În cazul în care foloseam lemn, pentru o încărcătură completă de lemn (25 kg), autonomia centralei putea să ajungă și până la 30 de ore.

Dacă foloseam cărbune ( acesta este și principalul motiv pentru care am ales modelul universal), autonomia centralei a ajuns și la 5 zile fără probleme.

Stropuva-Romania-logo

Am făcut mare economie de combustibil și bani prin faptul că Centralele Stropuva sunt concepute pentru procesul de ardere de tip lumânare. Pe scurt și sintetizat spus, acest proces face în așa fel încât combustibilul să fie ars treptat, de aici și autonomia mare a centralei. Până la terminarea combustibilului, arderea este neîntreruptă și mereu a fost o temperatură constantă în toate încăperile.

Un alt lucru esențial și de care am ținut cont când am achiziționat centrala, a fost siguranța acesteia. Am vrut să mă asigur că sunt ferit de orice fel de pericol și că, în cazul în care există o pană de curent să nu existe posibilitatea ce aceasta să explodeze.

Dezavantaje nu pot spune că există prea multe, atâta doar că vă recomand să vă construiți o anexă casei încă din proiectare, asta în cazul în care veți dori o centrală pe combustibil solid. Eu nu am știut asta de la început și a trebuit să mă adaptez după.

În concluzie, Stropuva este o companie care merită toată încrederea și pe care am recomandat-o prietenilor și v-o recomand și vouă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *